”САБОРНОСТ ЗА РЕШЕЊЕ СРПСКОГ НАЦИОНАЛНОГ ПИТАЊА!

Ове године се навршава 140 година од завршетка Берлинског конгреса, на коме је Велика источна криза, добила своје међунардно правно решење од стране великих сила. Готово је иднтична ситуација, због очекивања, са потписивањем Дејтонског споразума и завршетаком агресије НАТО пакта на СРЈ, протеривањем српског народа из Хрватске и БХ федерације, отимањем Косова и Метохије од Републике Србије и стављањем под протекторат УН, после чега смо били убеђени да ће и српски народ коначно моћи у миру да изграђује Републику Српску и Републику Србију, односно да се посвети скупу политичких питања за остваривање слободног развитка српске нације.

Тако нису мислили западни центри моћи ни тада, ни данас. Сада су преко обавештајних служби водећих западних сила, преко високих представника у БиХ, уз свесрдну помоћ бошњачких лидера, а посебно Изетбеговића и његовог СДА, и уз несебичну помоћ Срба у заједничким органима БиХ, одузимали, Дејтоном дате атрибуте државности Републици Српској. Данас су Србија и Република Српска, истовремено изложене оркестрираним нападима и субверзивним делатностима западних сила, поткупљене опозиције и НВО-ција. Измишљене афере и непрестане лажи којима треба створити привид лошег живота и незадовољства, као и позиви српском народу да сруше своје председнике и да се Србија одрекне Косова. Њихов циљ је са што више неаргументованих захтева и уцена, што више притиснути Србију, тако да због тих притисака не може помоћи Републици Српској, нити на било који начин спречити рушење институција Републике Српске и довођење на власт српских сатрапа. Крајњи циљ је утапање Српске у унитарну БиХ, а после и у НАТО пакт.

Не треба се заносити илузијама да ће позиција побједом на изборима рјешити садашње проблеме. СзП ће и после убедљивог изобрног пораза наставити са оптужбама о изборној крађи предсједника Републике Српске и владајуће коалиције, а све са циљем рушења институција Републике Српеске и насилног преузимања власти. Када узмемо у обзир да у БХ федарцији изборни резултати се неће моћи имплементирати, јесен 2018 ће засигурно бити турбулентна, па је једини пут ка решењу тог стања,национално јединство, односно национални покрет српског народа.
Српски корпус мора бити спреман за неку будућу међународну конференцију! Односно мора наступити са јединственим планом за решење српског националног питања. Зато смо мишљења да је непоходно поставити основне постулате, са којима је потребно изаћи пред свјетску јавност.
- Са пријатељским државама широм света, договорити шта је то у чему нам могу помоћи, од наоружања до политичких решења.
- Не смемо дозволити независност такозване државе Косово и стварање Велике Албаније на светој Српској земљи.
- Морамо показати ријешеност за повратак Републике Српске на изворни Дејтон, а ако то не дозволе Бошњаци и њихови савезници, показати нашу опредељеност за референдум о независности Републике Српске, а касније и уједињење са Србијом.

Данашње генерације Срба за провјеру обећања бриселске дипломатије имају сигуран аршин сточетрдесетогодишњег искуства вођења српске политике под европским туторством, па стога не смијемо дозволити да о нашој судбини одлучују без нас. Морамо дати до знања свима,храбро и одлучно, да ћемо се борити свим силама и бранити опстанак Српске и Србије, у садашњим границама. Мора се знати да рјешавања ових питања није позив на рат, како то СДС ајатолах Босић жели представити. Напротив највећи гријех је дезавуисање властитог народа.

Због свега што нам се може догодити, морамо ојачати наше одбрамбене снаге да би се могле супроставити било каквом изазову, било од кога и чега тај изазов долазио. Срби су снажни на бојном пољу, где се питања решавају јунаштвом српскогог војника, то јест, народа, а скоро увек трпимо поразе на дипломатском пољу, јер готово увијек српска дипломатија не разумије националне српске интересе и задатке. Зато је потребно нагласити, како су Додик и Вучић особе које разумију и геополитичка кретања и међународно право, па је саборност у циљу разумјевања српских националих интереса обавеза свих нас. Исто као што је обавеза да разумијемо ко је задужен за извршавање задатака пробосанског интереса.

За „Част Отаџбине“
Одбор оснивача