”ИСТИНА И САМО ИСТИНА” У КОРИСТ СРПСКЕ ШТЕТЕ

Док покушавамо да кажемо цијелом свијету како је Република Српска љубав и никако није инат којим желимо да наудимо или да некоме нешто отмемо. Онда када нисмо имали своју државу смо губили и територију и народ! Коме сметају ове ријечи? Креатори новокомпонованих навика и вјера, не посустају са планом нашег нестанка са лијеве обале Дрине, па свака ријеч и поступак у слободарском духу, сметају и морају се надгласати. Непријатељи су увијек знали да без помоћи из наших редова нема успијеха, па су одшколовали разне ”стручњаке” за борбу против свог народа.

Саме титуле и образовање нису гаранција за безусловно повјерење у оно о чему бесједници бесједе, поготово када то раде на ”бијељинској Н1” без адекватног супарника који би изнио супротну процјену и мишљење, неће засигурно имати жељени учинак. Поједини стручњаци из безбједности показују озбиљне фрустрације, незадовољство и емоције, мада би било логично да су као експерти из ове области изучили методе уз које би прикрили своје намјере. Остављање утиска, помињујући разне дестинације и тренутни долазак са битних мјеста у емисије, је само за лаковјерне. Желимо да јавно упитамо др Дарка Трифуновића, шта значи да ће нас енглеске обавештајне службе ”растурити”, ако не будемо покорни јер смо ”мали Руси”? Да ли неко тим истим Енглезима уређује државу и говори шта треба да раде? Говори како је потребно да се одрекну традиције? Српском народу су добро познате политике двоструких стандарда, употпуњених безочним лажима, безобзирношћу и замјеном теза, али му никада неће бити јасно како се увијек нађе неко, задужен за ”истину и само истину” у корист српске штете. Како је могуће да неко ко је професор сматра да су сви у Српској безбједоносни дилетанти. Само се поставља питање какве поруке ови и овакви професори шаљу својим студентима. Нама је јасно да господин Трифуновић има задатак да промовише идеју СзП и да су га они ангажовали, само нам није јасно да нико од њих није прочитао „Глобална мрежа исламских фундаменталиста-оперативни модел-модел Босна”. Они који мисле да јавно критикују власт са фабрикованим аргументима, нека наставе. Промовисање политике и злочиначких поступака НАТО, као и оправдавање злочина над српским народом, нема потребе коментарисати. Само сви морају бити свјесни да овакво дјеловање на дјељењу српског народа може имати несагледиве посљедице.

Народ који је генерацијама пренисио поруку Цара Лазара ”Ја не одлучујем да ли ћу ићи у битку каква је сила која ме прати, него по томе колику светињу браним” се не плаши и не сугеруше му се прихватање туђих политика и геополитичких циљева. Као што је такође бесмислено Србима причати о Русима и обрнуто. Само нас интересује да ли ће ”четири аутобуса вехабија заузети Бања Луку” пре или после избора и да ли ће знак за полазак дати Британци или Иванић и Говедарица.

Српска земља је рај, зато је и отимају. Нама је драго када нас подцјењују и кажу како нисмо у стању изабрати правог вођу. Народ увијек има вођу каквог заслужује, а што се он не свиђа Енглезима то је њихов проблем. Срби су увијек знали кога бирају и кога хоће за вођу. Пошто је већински народ слободарски, увијек је бирао оне који нису вазали и безкичмњаци. Наш народ зна да среброљубље и самољубље наноси озбиљну штету без обзира на ниво образовања. Постоје у нашем народу и писмени који су давно прочитали Конфучија који каже: ” Ко не зна, а не зна да не зна. Опасан је и треба га избјегавати”! Саборност и заједничко дјеловање нас учи да бар знамо шта не знамо.

Да ли ће се случајно стручњаци из међународног јавног права подићи узбуну због хапшења пуковника у пензији Војске Републике Српске, Дана Лукајића, узимајући у обзир чињенице да је ријеч о страном држављанину и да су наводни злочини почињени у другој држави и да он не може и не смије бити процесуиран у Хрватској или није битно пошто је ријеч о Србину. За Србе важе нека друга правила…питање је- до када? До онога момента када Република Српска не буде самостална држава!

За „Част Отаџбине“
Одбор оснивача