ШТА ХОЋЕ КЕМО ЧАМЏИЈА?

Подпредсједник вијећа народа Републике Српске Кемо Чамџија, познати апелант на одлуке скупштине Републике Српске и борац за чување виталног интереса муслиманског народа, у последње вријеме изражава све већу нервозу и све се више обрушава у јавности на институције Републике Српске. Осокољен пријатељима из СДС-а, преузимањем њихове матрице да је предуслов урушавања Републике Српске да се сруши предсједник Додик и МУП Републике Српске, у задњем свом иступу обрушио се на предсједника Додика називајући га вождом. Истина да је предсједник Додик савремени вожд и да политичким путем, супростављајући се намјерама српских непријатеља онемогућава урушавање Републике Српске и слободе свог народа, па између осталог и Кемине слободе.

Свој просперитет па и школовање у звање доктора наука Кемо је остварио у Републици Српској. У томе су му безрезервно помагали пријатељи из СДС-а. Кемо то сада узвраћа својим коалиционим партнерима у заједничким институцијама, те позива Високог представника да смјењује најодговорније у Републици Српској а међу првима предсједника Додика. Радо би он и његови земљаци Поџић, Ајнаџић, да помогну свог земљака и сарадника Мирка Шаровића, сви су из Рогатице. Слаго је Кемо да не трепне, да се повратници нападају у континуитету да им је угрожена имовина, језик, култура, а надасве вјера. Напомињемо да је случај паљења аута повратника у Рогатици, мрски МУП Републике Српске ефикасно разоткрио. Тврди Кемо да Додик наставља политику остваривање платформе ратних циљева у Републици Српској. Љути га што Додик не зна како је прави исламски назив за арлаукање на џамији. Кемо Чамџија је био члан ратног предсједништва испред СДА у Рогатици. Њега боле неостварени ратни циљеви које покушавају остварити уз помоћ међународне заједнице. Циљ његов је био и остао унитарна БиХ по законима исламске декларације. Посебно Кему брине преиспитивање ратних злочина. Као члан ратног предсједништва активирао је зелене беретке у Рогатици, а у непосредној близини његове куће у Кукавицама, убијени су први Српски цивили 1992.године, породица Комленовић. Пошто су бојовници добијали инструкције од ратног предсједништва Кемо би требао дати одоговор на страдање ове породице као и породица Обрадовић, Бјелаковић, Ковачевић, Стјепановић, Рацковић и других. То је Кемина ратна биографија као и Шефика Џаферовића и осталих пријатеља СДС-а. Поготову после изјава његових сабораца који су добили статусе заштићених свједока. Да ли је потребно да се неко позабави заштитом српског националног интерес да овакви ликови као што је Кемо Чамџија могу држати лекције српском народу, засноване на лажима и преварама.

Поставља се питање како је могуће да Чамџија учествује у кампањи СДС-а за иборе 2018. године. Да ли то значи да и Чамџија и Шаровић имају исти циљ, нестанак Републике Српске? Сатанизација Републике Српске мора престати, како би обезбједили несметан опстанак Србима на овом простору.

У знак сијећања на покољ српских цивила у Кукавицама на данашњи дан 1992. године!

За „Част Отаџбине“
Одбор оснивача