НИКАДА НИСМО СЛУШАЛИ ТУЂИНА!

Приближавањем термина одржавања октобарских избора у Републици Српској, расту тензије и страх у опозиционом СзП, јер по до сада виђеном, немају ни минималне шансе за побjеду на изборима. Сходно томе и изборна кампања је све прљавија. Пласирају се лажи и измишљају се афере, немаштовитог опозиционог блока. Прихватају се налози странаца за сатанизовање институција и Републике Српске у цјелини. Не нуде се програми који ће реализацијом обезбједити бољитак свих нас.

Неконфликтном професору и члану председништва БиХ из редова српског нарда, М. Иванићу, смета „мешање“ председника Србије господина Александра Вучића у изборе БиХ. Смета му што ће господин Вучић доћи на отварање клиничко-болничког центра у Источном (српском) Сарајеву. Њему смета што господин Вучић, заједно са господином Додиком, гради по Републици Српској мостове, путеве, школе, вртиће а у плану су изградња хидроцентрала, термоелектрана, аутопутева и још много тога. Иванићу, што је најгоре смета Србија, која је гарант опстанка дејтонске Републике Српске. Забрињава и његов негативан став према Руској Федерацији и односу Републике Српске и Русије. Овакав став смета и Бакиру Изетбеговићу и Енглеској, па нека читаоци процене чију политику спроводи „наш“ члан председништва Бих. Иванићу не смета мјешање у изборе и спровођење про босанске политике високог представника у БиХ. Не сметају му енглески обавештајци и специјалци који су дошли у Сарајево да обезбједе „демократско“ спровођење избора у Републици Српској. Не смета му наоруживање бошњака и свакодневне претње ратом „татиног сина“ Бакира Изетбеговића и високог представника и његова брига, коме ће припасти Сребреница у случају референдума о самосталности Републике Српске. Овакав став Иванића, ако није издаја, најмање је резултат додворавања бошњацима зато што су му потребни бошњачки гласови да би остао још један мандат у Сарајеву.

У својој безобзирности и најпрљавијој предизборној кампањи, СзП се досјетио да за побједу на изборима искористи борачку популацију. Наравно све то уз свесрдну помоћ свога активисте, председника БОРС-а, генерала Савчића. Он је петнаестак дана пред изборе дао ултиматум влади Републике Српске да потпише меморандум којим би се, наводно, решио низ статусних питања бораца. Ако влада не прихвати овај списак захтева, та клика из руководства БОРС-а, прети да ће сазвати сабор српских бораца. Зна се, циљ је изазвати незадовољство бораца и преточити га у неред и хаос на улицама. Ово је, иначе, један од сценарија ЦИА-е, МИ-6 и СзП. Руководству БОРС-а је давно истекао мандат, па и поред тога нису ништа учинили за статус наших бораца, али зато за себе јесу. Борци ни до данас нису постали уставна категорија! Ми поручујемо предсједнику БОРС-а, да се мане политике и улице и да не скрнави лик часних српских бораца који је он давно упрљао.

Недавно су лидери СзП театрално, уз присуство великог броја камера и „патриотске ТВ БН“, потписали уговор са „вођама” програма „Правда за Давида“ и обећали да ће до краја подржати овај програм. Циљ је, протестима на тргу Крајине у Бања Луци створити критичну масу народа, спречити одржавање избора (што је и сам Давор изјавио) а ако у томе не успију, да спрече имплементацију резултата избора оптужујући побједничку коалицију да их је покрала. Велики проблем СзП је што се овај програм може распасти када нестане новац који је уплаћен за хуманитарну борбу Драгићевића, а који краду вође овог пројекта. Како неко рече „од 12 величанствених (вођа) сада је остало само троје“. Само да „покрет“ не остане без руководства. Од почетка овог протеста говорили смо да се врши политизација трагичне смрти покојног Давида, а данас је свакоме јасно чији је то „програм“ и коме служи.

Учестали су напади опозиције на старешине војске Републике Српске, на старешине које су часно и поштено браниле српски народ и стварале Републику Српску уграђујући у њене темеље своје животе и делове свога тела. Подржавамо удружење старешина у Републици Српској из Бања Луке у решености да бране часне ликове наших колега. Ваљда ће и опозиција схватити да народ који напада и руши своју војску мора слушати туђина. Да не буде недоумица, српски народ је увијек знао шта му је чинити.

За „Част Отаџбине“
Одбор оснивача