САМОСТАЛНО ОДЛУЧУЈЕМО О СВОМ СНУ!

Предстојећи избори 2018. године државне заједнице БиХ, су по свему судећи преломни тренутак Републике Српске за њен опстанак и битисање српског народа с лијеве стране Дрине. Зато је неопходно покушати разјаснити поједине дилеме и схватити разлоге због којих су неки хиљадама година поносни, а неки срамотни.

Познато је да кажу да је власт највећа страст! Да ли је то довољан разлог да се изда отаџбина. Морбидност рекламних порука које се стављају у етер ”Савеза за нешто” (сигурни смо да је за ништа) је погубна за покољена која долазе, јер све ствари на овоме свијету имају свој еволуцијски ток и наравно свој крај. Сходно томе предвиђамо бременито вријеме пред нама, ако српски народ на предстојећим изборима руководство ”Савеза за ништа” не пошаље на сметљиште историје. Причати о враћању Српске народу, а улазћи у теме о породици и карактеру, занемарујући властитити, уз помоћ интелектуалаца престижног Универзитета у Никшићу, где су високе школе завршли ”познати научници цијелога свијета” је неприхватљиво. Нама је познато да ментори сматрају да се Срби морају третирати као ретарди, како би заборавили све. Ама баш све, од историје, вјере, до колосалних резултата што на бојним пољима, тако и на пољима науке, умјетности, знања и великих свјетских достигнућа. Међутим ми знамо да смо народ великих снова и немогућих дјела, које претварамо у јаву, не требају нам рекламни спотови како би то сазнали. Такође знамо да се чојство и јунаштво не стиче послије битке, зато је неопходно застати и размислити, да се не би кајала покољења.

Пропагандној екипи ”савеза за ништа” која користи Гебелсове методе је на високом државничком нивоу одговорила предсједница владе Републике Српске госпођа Цвијановић и на тај начин разрјешила све дилеме о имену будућег предсједника Републике Српске. Тако да је готово непотребно полемисати о било чему, но сматрамо да је сврсисходно ставити акценат на приоритете, односно акценат на дјела, а не на ријечи. Када пропустите битне ствари у животу, никада не будете у прилици да то поправите. Живот нема репризу!

Када је општи интерес у питању испред личног најбоље ћемо описати на следећем примјеру. На једној трибини у Гацку СНСД-а чули смо следеће: ”Републици Српској је потребан Ваш глас за Жељку и Милорада, за наш опстанка! Ако је неко нешто замјерио нама, нека не заокружи нас, али њих двоје је обавеза сваког патриоте и онога коме је Република Српска на срцу. Наш избор је пријатељство са Србијом и Русијом! Зашто други политички блок има проблем да се изјасни на ову тему?”

Да ли је потребно некоме објашњавати још нешто? Ако прођете Републиком Српском, на дијелу аутопута 9. јануар, а онда то успоредите са резултатима општина у којима је СзП на власти, није потребно причати о томе за шта је ко способан урадити. Наша порука за следеће изборе је: ”Поштујући славни пут предака, наш је избор пријатељство са Србијом и Русијом, ка свијетлој будућности и сну самосталне Републике Српске, јер ми остварујемо своје снове доносећи самосталне одлуке на које покољења буду поносна ”!

За „Част Отаџбине“
Одбор оснивача