ЗАСТАВА, ИСТИНА, ЧАСТ И ПОНОС

Улазећи у Предсједништво БиХ, са заставом Републике Српске, Милорад Додик је повратио понос Србима, који живе у Српској, Србији и широм свијета. Многи нису схватили и разумјели слоган под којим је Предсједник са великим П освојио највише личних гласова на свим досадашњим изборима унутар државне заједнице БиХ.

Наравно озбиљна група квази професионалаца и интелектуалаца није никада разумјела оно што се зове национални индетитет, као ни националне интерсе, а поготово шта је храброст. Човјек са политичком снагом и харизмом, без обзира на политичка опредељења мора да се поштује и подржи, јер је предсједник Додик лично за свеопшто добро Срба, донио за један мјесец више него сви претходни чланови председништва БиХ од Дејтона до данас. Пријем у НАТО није ништа друго него стављање под контролу политичких процеса у земљама чланицама, зато одрично не, на инаугурацији сјеверно атланском савезу. Уз истицање српске заставе, су два елемента због који треба српског члану предсједништва ставити под контролу без обзира на цијену. За почетак турбуленција, изазваних ”ноћним склањем” српске заставе, недозвољавањем наоружаном личном обезбеђењу уласка у зграду предсједништва БиХ, те пријетњама смрћу су само заједнички елементи у сврси једног циља. По опробаном рецепту сарајевска чаршија покушава да ”производњом” страха настави пројекат доминације Бошњака према друга два констутивна народа.

Република Српска је саставни дио државне заједнице БиХ. Да ли ће то коначно схватити сви учесници у друштвено политичком животу? Илузија и имагинација да би неко унатар полицијских агенција боље чувао Милорада Додика од МУП-а Републике Српске, није вриједна коментара. Само интрепретирање назови ”проблема” са обезбјеђењем говори о намјерама тијела за координацији полицијских служби. Да је намјера искрена онда би се приступило у духу добрих намјера и рекло да постоје неколике могућности да се удовољи захтјеву господина Додика, да га чувају људи којима вјерује. Да ли је то негдје у свијету другачије? Наравно да није, само у држави немогућег живљења, они који су изгубили на изборима и даље мисле да уз помоћ страних ментора могу наставити са својим пројектом.

За оне који опет не схватају, без обзира што се Вилић консултовао са амбасадама у БиХ, није снага у сили непријатеља већ је снага у истини, а истина је да су Срби саставни дио државне заједнице БиХ. Такође онима који сматрају да ће некаквим пријетњама успјети застрашити било кога, а камоли некога ко је храбар и непоколебљив је у најмању руку смијешно. Поручујемо им да су та времена прошла. Милорад Додик је персонификација за храброст, част и понос, па су због тога сви Срби спремни да се стави у његову заштиту.

За „Част Отаџбине“
Одбор оснивача