ЧЕМУ ВОДИ СРБОФОБИЈА !?

У избору господина Додика за члана председништва БиХ, српски народ је добио непоколебљивог и одлучног борца за интересе Републике Српске.

Оспоравање председника Додика и његових, на уставу заснованих захтева, да сва три народа у БиХ буду равноправна, да застава Републике Српске буде у предсједништву БиХ, да празник дана Републике БиХ није празник, његов захтев да се укине функција виоског председника БиХ, су на почетку његовог мандата дошли до претње смрћу. Постао је ноћна мора и нерешив проблем поборницима унитарне БиХ. СИПА се ”игра” са индетитетом особе која је претили председавујућем председништву БиХ, као што су се ”играли” са истрагом о покушају убиства председника Србије, господина Вучића у Сребреници. Вјероватно зато што се ради о њиховим припадницима или сарадницима. Зато осмица, Мектић и Станић, као и целокупна њихова номелкатура мора што пре напустити своје позиције, а агенције безбедности БиХ попунити са новим, младим и способним људима који ће радити за оба ентитета једнако и професионално. Наравно, нужан предуслов је да они који су под окриљем АИДА редили злодјела, напусте званичне инситуције државне зајднице, јер је илузорно очекивати од назови Суда да их процесуира и казни.

Председника Додика је тешко уплашити а још теже убедити да се одрекне своје зацртане политике и позиције члана представништва БиХ. Зато органи безбедности Републике Српске морају преузети све мере и животно обезбедити нашег председника, ма где год се он налазио. Неопходно је што пре формирати савет министара БиХ и кадрове СДС, Шаровића и Мектића склонити са својих функција због опструктивног деловања према Републици Српској за коју су требали да се боре и залажу.

Направимо патриотски блок у савету министара БиХ и подржимо председника Додика у његовој непоколебљивости и одлучности да врати БиХ а тиме и Републику Српску на изворни Дејтон.

После изборне победе сви смо заборавили протесте на тргу Крајина у Бања Луци, и заклињање тадашњих лидера СзП да ће до краја подржати „правду за Давида“. Наставити ће са конструкцијама против институција Републике Српске са циљем њеног рушења, као и са покушајима девалвирања свих српских вриједности и оних који истински вриједе.

Систематска србофобија се наставаља и кроз срамни непотребни Суд БиХ, који својом пресудом о Насеру Орићу заслужује само затварање, пошто је сам себе дискредитовао. Крајње је вријеме да се сви у ВСТВ као и Срби у поменутом Суду и тужилаштву запитају, гдје и шта раде? Да ли постоји и промил храбрости, код поменутих службеника, који би значио престанак понижења српског народа. Срамотна пресуда Насеру Орићу је само потврда идеала владавине већине. Бошњачки народ не прихвата цивилизацијске тековине, већ заслужни морају бити награђени без обзира на чињење кривичних дијела. Шта је то због чега је Насер слободан? Обезбједио је платформу за ”геноцид” убијајући и свој народ, која обезбјеђује свакодневно офанзивно дјеловање до коначног циља, а то је ”Исламска држава”.

Позивамо Републику Српску да поступи без емотивности и да се разрачуна са носиоцима дестабилизације и непоштовања права и правде.

За „Част Отаџбине“
Одбор оснивача