МИРАН РАЗЛАЗ ПУТЕМ РЕФЕРЕНДУМА!

Већ је прошло пуних 5 месеци од како су одржани избори у БиХ, али резултати тих избора још нису имплементирани. Ово може да се догађа само у државнној заједници БиХ и вероватно нигде више на свету. Власт на нивоу БиХ не постоји, јер је онемогућен рад изабраног представништва, а српски клуб у представничком дому парламентарне скупштине у оваквим околностима не жели да присуствује седницама јер нису спремни за политичке уцјене.

Савет министара ради у техничком мандату, али му то не смета да уз помоћ својих вазала игнорише интересе Републике Српске. Сачинили су и усвојили план рада за 2019. годину, гласали за НАТО пут БиХ, активацију и спровођење МАП-а. СДА и Изетбеговић су извор свих сукоба у државној заједници БиХ, од Дејтона до данас. Бакир се спрда са уставом и постојећим законима, вређа, дезавуише и омаловажава српски народ. Саботира формирање власти на нивоу БиХ и бори се за њему одане „српске“ министре у савету министара БиХ. Покушат ће да уз помоћ оданих му вазала у савету министара,мирним путем створи унитарну БиХ а по бабовој „исламској декларацији“. И овај пут „нашим“ министрима у савету министара БиХ Мектићу, Шаровићу и Црндаку морамо рећи да је оно што раде, издаја, и да ће за то кад тад морати дати одговоре. СДА и Изетбеговић се годинама припремају „за злу не требало“ ако Срби не буду послушни и ако распишу референдум за независност Републике Српске. Изетбеговић отоврено каже да издвајање Републике Српске из државне заједнице БиХ не може проћи без рата. Надамо се да је и Србима и Бошњацима доста ратовања и да се неће дати завести, зарад неких бјелосветских интереса.

Изетбеговићу смета формирање резервног састава полиције Републике Српске иако је све урађено по закону. Наиме, њему смета све што јача Републику Српску и оптужује председавајућег представништва БиХ господина Милорада Додика, да тако дестабилизује БиХ, али и да ће Федерација на то дати снажан одговор. Он би волео да Срби имају подређен положај, да нису организовани и способни да пруже отпор у случају енетуалног оружаног сукоба. СДА и Изетбеговић годинама форсирају рад наменске индустрије, незаконито (6 фабрика), и припремају се за рат. У Федерацији Бих има велики број паравојних формација, обучених и увежбаних као и велики број организација проистеклих из грађанског рата. Нико још не зна тачан број повратника „алахових ратника“ у Федерацији БиХ, али морамо знати да они представљају озбиљну претњу Републици Српској. Када сагледамо могуће претње Републици Српској, не можемо занемарити војску БиХ, бошњачку компоненту која ради и ради ће по захтевима и командама СДА и Изетбеговића, јер су командни кадар постављали они.

Председавајући представништва БиХ, господин Додик је оценио стање у државној заједници БиХ као хаотично и без наде да не може у оваквим околностима бити поправљено. Зато господину Додику и свим институцијама Републике Српске који се боре за опстанак и егзистирање Републике Српске, морамо сви дати апсолутну подршку. Надамо се да ће и СДС успешно савладати унутрашње слабости и придружити се снагама које се боре за интересе Републике Српске.

Безбедносне снаге морају озбиљно и организовано прићи припремама свих субјеката за одбрану Републике Српске и не смеју дозволити било какво изненађење. Срби морају смоћи снаге и раздружити се са Бошњацима (нису за изворни Дејтон) путем референдумског изјашњавања. Једино квалитетно решење је миран разлаз уз пуно учешће великих сила.

За „Част Отаџбине“
Одбор оснивача