Циљ је срушити Додика и преузети власт

Пошто смо га прозивали задње 2 године, да са демонстрацијама жутих прслука у Бања Луци руши Републику Српску, млађани Станивукотић је нашао соломунско решење, и дошао је пред зграду ВСТВ-а у Сарајевуо да са Бошњацима „гради заједничку државу а да не руши ентитете“. Изгледа да је у својој едукацији прескочио неке разреде школе па је изгубио из вида да је грађански рат почео у БиХ, управо зато што је Алија Изетбеговић желео јединствену унитарну БиХ. Поткрао му се податак да је у том рату погинуло преко 23.000 Срба борећи се против такве државе. Такође му је промакло, јер му то вероватно нису рекли његови страни ментори, да је у Дејтону створена државна заједница, састављена од 3 равноправна народа и два ентитета Федерације БиХ и Републике Српске. Питамо се да ли Станивукотић креће у кампању за градоначелника Бања Луке и председника Републике Српске из Сарајева као „хрватски“ члан представништва БиХ Комшић.

Протестима у Сарајеву се придружио и високо образовани и свезнајући „министар безбедности“ у техничком мандату Д. Мектић. Дочекан аплаузом присутних, изјавио је, између осталог, „да ВСТВ-нема сврху, народу треба правда и сигурност, тонемо у биједу и желимо да се мирно боримо за успоставу правне државе.“ Кад чујемо ову изјаву и кад знамо да тај човек после девет месеци од проведених избора, бесправно обавља дужност министра безбедности у БиХ и са својим истомишљеницима Шаровићем и Црндаком спречава формирање савета министара, мора свим Србима бити јасно о каквим се некарактерима ради, у каквом је однсу Мектић са правом и правдом. „Српски“ министар Шаровић о формирању савета министара каже „ушли смо у процес који траје и коме се не назире крај“, што упућује на закључак да изборни резултати неће бити имплементирани или неће бити формирана власт на нивоу БиХ по изборном закону. После напуштања ове функција они морају бити процесуирани за нанету политичку и економску штету Републици Српској.

Заједно са српским „перјаницама“ на протесту се нашао и сарајевски глумац Хаџихафизбеговић са жељом да пружи подршку протестима. По њему „међународна заједница се понаша лицемерно и не жели да нам скине ову лудачку кошуљу коју су нам ставили 1995. године. Нисмо ми тражили 10 контона и 3 председника, него су нам они то наметнули.“ Верујемо му, да не може прежалити што су Срби онемогућили стварање „Џамахирије“ на основу Алијине „исламске декларације“. Ни Срби нису тражили Дејтон, али међународни уговори се морају поштовати и доследно спроводити, што овде није случај. С обзиром да је Дејтонски споразум знатно дерогиран у односу на онај изворни, ми упорно тражимо, напуштање Дејтона и расписивање референдума о независности РС да би могли живети и радити у миру и добросуседству.

Поставља се питање откуд заједно поборници унитарне БиХ и „сатрапи“ из редова српског народа и у каквој су корелацији изјава Хаџихафизбеговића о Дејтону као лудачкој кошуљи и Станивуковићева „о изградњи заједничке државе а да не руши ентитете“. Између њих нема идеолошких разлика јер је њихов једини циљ, срушити председавајућег представништва БиХ г. Милорада Додика, госпођу Жељку Цвијановић а онда и Републику Српску.

За „Част Отаџбине“
Одбор оснивача