Не престају напади на Србију и Републику Српску

Многи у Европи и свету тврде да у наредном периоду, Републици Српској и Србији прети пакао од могућих спољно политичких и унутрашњих напада. Први на удару, као и до сада, биће председник А. Вучић и председавајући представништва БиХ М. Додик. Нападат ће их једновремено страни фактор и део наше продате опозиције са делом шиптара и бошњака изнутра, јер су они синоним отпора и непоколебљивости српског народа. Та „наша“ опозиција ће искористити сваки „пропуст“ власти, на свим нивоима, да изазове „социјалне протесте“, омасови их, и искористи за остварење својих циљева, прљавог рушења државе и преузимања власти, наравно, све уз подршку страног фактора.

Емисари из САД, Енглеске, Немачке и Француске ће појачати притисак, да Србија усклади спољну политику са ЕУ, да се дистанцира од утицаја Руске Федерације, да уђе у састав НАТО пакта и да са Шиптарима склопи трајно обавезујући споразум без условљавања.

У овом случају би суседне земље, антисрпска коалиција, Хрватска, Федерација БиХ и Северна Македонија извршиле притисак на Србију и повећале тензије око решавања спорних граница. Није искључена могућност мањих оружаних сукоба са злочиначком ОВК.

У Републици Српској, као нигде на свету, ни после 9 месеци нису имплементирани изборни резултати. Није формиран савет министара и комисије, а Изетбеговић и СДА раде раде тако да остане стари савет у садашњем сазиву. Потенцирањем геноцида, којег није било у Сребреници, прогласити Републику Српску геноцидном творевином. Уценом увести Републику Српску у НАТО пакт и елиминисати утицај Руске Федерације. Покушат ће да уз смицалице високог представника у БиХ и страних амбасада у Сарајеву убрзају рушење Републике Српске и стварање унитарне Босне. Не смеју се заборавити повратници са блиско-источних ратишта и мигранти-ратници које Инцко жели сместити у Републику Српску.

Одбрану од страног фактора, политичку и сваку другу, морамо договорити до најситнијих детаља, уз помоћ Кине и Русије, уважавајући и њихове интересе на Балкану. Међутим, Срби се морају бранити ослонцем на сопствене снаге. Доказ да наша руководства воде паметну и реалну политику, када је одбрана у питању, је изложба наоружања и опреме, произведених у нашим фабрикама наменске индустрије. Модерни експонати које смо видели, су значајан фактор одвраћања од помисли на било какав оружани сукоб са српским народом и стварају услове за организовање одбране по угледу на најсавременије државе света. Србија је створила респектабилну восјку, без премца у региону. Долазак купљених ратних материјалних средстава у саставу војске Србије треба убрзати, јер је време незаобилазећи фактор.

Изетбеговић и СДА уз помоћ СДС и ПДП, које воде пробосанску политику, државну заједницу БиХ држе у сталној кризи јер не поштују постојећи устав и законе. Пошто се Бих већ подељена, то стање треба верификовати на новој међународној конференцији у организацији Уједињених Нација. Одбрану српских територија треба бранити по јединственим плановима.

За „Част Отаџбине“
Одбор оснивача