Докле заступати туђе интересе

Сваки нормалан човек, становник државне заједнице БиХ сваки дан, због подметања бошњачких лидера, мора бити забринутији за своју егзистенцију и будућност своје деце у овако накарадно скрпљеној држави. По, не знамо који пут, питамо Комшића, Изетбеговића и његову СДА, и „српске“ министре у савету министара, да нам кажу, где и у којој држави није формирана власт и нису имплементирани изборни резултати, девет месеци после спроведених избора. Знамо да нам не могу дати одговор јер тако нешто не постоји нигде, чак ни у најпримитивнијим државама.

Најодговорнији за овакво стање у државној заједници БиХ, су „српски“ полтрони у савету министара БиХ у техничком мандату. Да имају часне намере и минимални осећај патриотизма, давно би дали оставке и не би учествовали у понижавању властитог народа. Они немају морално право да као кандидати СДС и ПДП, који нису добили поверење народа, обезбеђују функционисање савета министара БиХ. Савет министара се не формира, не због активације МАП-а, већ зато што Изетбеговићу и Звиздићу у том органу требају лојални и подобни Срби, а М. Шаровић, Д. Мектић и Црндак завређују такве епитете.

Денис Звиздић, познат као осведочени србомрзитељ, управља тим саветом. Упорно покушава изнудити одлуку председништва БиХ о размештању ОС БиХ на граници са Србијом, наводно због спречавања уласка миграната из Србије у Републику Српску. Разлог је сваком познат, треба раздвојити Србе на реци Дрини, уместо да се договоре са Србијом. Знамо његов став да „Република Српска не може напустити државну заједницу БиХ“, а Косово и Метохија као српска аутономна покрајина може у састав Велике Албаније.

Д. Мектић, министар безбедности у савету министара БиХ, је убеђивао становништво Федерације БиХ и Републике Српске, да се мигранти држе под контролом и да ту нема никаквих проблема. Министар који је дошао у Сарајево да гради институције БиХ а не да штити устав и интересе народа коме припада и тражити заједно са корумпираним високим представницима БиХ, да Република Српска прими део миграната. Земље ЕУ подижу жичане ограде на границама према Србији и БиХ, и нико их не може убедити да приме мигранте. ЕУ неће да финансира смештај миграната у Вучјаку код Бихаћа јер је то место близу границе са Хрватском, читај са Еврпском Унијом.

Мектићев колега, а Звиздићев „министар“ трговине у техничком мандату и „могући кандидат“ за председавајућег савета министара, М. Шаровић, је добио Бакирову честитку за избор за председника СДС: „Пружена нам је шанса, увјерен сам да ће те је искористити“. Питамо се, да ли је Изетбеговић и њему пружио шансу као Комшићу поткупљујући гласове СДС за његов избор. Надамо се да ће она друга половина СДС која је гласала за Миличевића убудуће водити просрпску политику. Господине „министре“ народ ће у Републици Српској пратити и ценити дела сваког појединца на власти, а кроз њихово ангажовање и поштовање устава и закона, одредити колико је ко српски патриота.

Да ли је патриотски тврдити да је председавајући представништва БиХ и лидер СНСД, са највећим поверењем српског народа, М. Додик, произвођач сталних тензија и конфликата у земљи и да исти измишља спољне непријатеље који угрожавају Републику Српску. Твоју изјаву не можемо приписати твоме незнању већ твоме безобразлуку и подаништву Бакиру Изетбеговићу и СДА, као и твојим страним налогодавцима. Јасно нам је какву ће политику СДС спроводити под твојом јуридистикцијом. Изјава штети не само Републици Српској, већ и држави Србији у којој је политика М. Додика идентична и веома корисна политици коју води председник А. Вучић и ужива углед великог државника у свету.

Србе у Републици Српској храбри одлука председавајућег представништва БиХ М. Додика „да размештање ОС БиХ на граници са Србијом неће бити“ и да „смештање миграната у Републици Српској такође неће бити“.

Да би Република Српска и даље била на путу самосталности и просперитета, обраћање нашег удуржења завршит ћемо са захтевом за расписивањем референдума о самосталности Републике Српске.

За „Част Отаџбине“
Одбор оснивача