У ОВАКВОЈ ДРЖАВИ НЕЋЕМО ЖИВЈЕТИ!

Нерад, пласирање лажи, дезинформација и разних уцјена од бошњачких лидера и „институција власти” (мандат им је давно истекао) на нивоу државне заједнице БиХ, неумитно разара све што је у Дејтону написано и потписано. Основни разлог је шовинизам групе незаобилазних лидерчића БиХ на челу са Бакиром Изетбеговићем, СДА и њихова непресушна жеља да Република Српска нестане са географске карте БиХ и да се створи држава по узору на „Исламску декларацију“. За саботирање власти и рушење Дејтонске БиХ окривљују предсједавајућег предсједништва БиХ господина Милорада Додика и институције Републике Српске, а суштина је, да се њиховим напорима покушава спријечити јачање Републике Српске, а самим тим и БиХ. Отимање Дејстонских надлежности Српске је такође основни програмски циљ ”Исламско грађанске” опције сарајевске чаршије.

Власт на нивоу БиХ се још не формира а како каже Изетбеговић „такво стање у Сарајеву потрајат ће још 3 или 4 мјесеца.“ Звиздић тражи да предсједништво БиХ „предложи новог „мандатара“ за нови сазив Савјета министара.“ Из ова два примјера се види коме одговара што се власт не формира у Сарајеву. Докле иде њихова мржња према свему што је српско, говори опструкција изградње прелаза на мосту Љубовија-Братунац, највјероватније зато што води према Србији. Неформирањем власти Република Српска трпи огромне штете јер не реализује пројекте велике вриједности. Крајње је вријеме да Изетбеговић и СДА престану са опструкцијом спровођења изборних резултата и да побједници на октобарским изборима (СДА, СНСД И ХДЗ) заузму своје демократске позиције, које су остварили изборном вољом грађана БиХ.

Срби као једини државотворни народ на Балкану није спреман да живи у држави гдје се селективно примјењује право и правда, као и елемнтарне цивилизацијске тековине савременог демократског друштва. Замислите да је чак потребна ургенција на захтјев правосудних органа Турске, у коју се Сарејево куне. Шта и како може да очекује онај коме то исто Сарајево није наклоњено. Селективна прадва је за Србе у БиХ, свакодневница! Подразумјева се, ако чаршијски политичари одлуче, важи и за друге. Овај пут како за Ердогана и за његову пратњу, тако и за захтјеве правосудних органа Турске. Наравно, селективна демократија је деценију присутна у Мостару, а сада пријети да завлада цијелом БиХ.

Уколико се власт не формира у најскорије вријеме, треба преузети функције које су отете Републици Српској и треба форсирати референдум као неотуђиво право на самоопредељење. Позивамо све патриотске снаге да саборно подрже иницијативу о референдуму и да створимо снагу која ће обезбједити провођење референдума и резултате истог.

Шпијунирања, лажи и дезинформације од бошњачке власти у Федерацији БиХ и напади на стабилност Републике Српске биће много интензивнији у будућем периоду а све са циљем рушења актуелне власти и довођења на власт дјела опозиције СЗП. Разне интересне групације поново ће актуелизирати уличне протесте и заједно са дјелом бошњачке популације створити хаос на улицама Српске и пробошњачке „кадрове“ из српских редова довести на власт. Свако има право изразити незадовољство и протестовати против закона и мјера власти, али при томе, протестанти морају поштовати прописе који регулишу то питање. Власт не смије као раније опраштати демонстрантима незаконите поступке већ виновнике мора спријечавати и процесуирати и у корјену сјећи рушилачке намјере. Незадовољство изборним резултатом не може се мјењати на улици.

За „Част Отаџбине“
Одбор оснивача