ВРИЈЕМЕ ЋЕ ПОКАЗАТИ КО БРАНИ РЕПУБЛИКУ СРПСКУ

Три побједничке странке на октобарским изборима СНСД, СДА и ХДЗ су се пре пар мјесеци договориле и поделиле ресоре у савјету министара, па сматрамо да је крајње вријеме да се то спроведе и преузме одговорност за вођење државе. Б. Изетбеговић и СДА почињу са прљавим играма и оптужују СНСД и М. Додика да опструишу формирање власти на нивоу БиХ, изјављујући да, српски „мандатар“ треба да формира савет министара, а да Хрвати треба да предложе предсједника Ф. БиХ. Бошњаци траже другог човјека за „мандатара“ а не предложеног Тегелтију, јер њиховим циљевима одговарају, њима одани чланови СДС, и ПДП-а, Шаровић, Мектић, Црнадак, Босић и други, јер са њима би државну заједницу БиХ прогурали у НАТО пакт. Њима не одговара власт на нивоу БиХ у којој су СНСД и ХДЗ. Увиђајући своју шансу „врли српски министар“ трговине се сам нуди да буде предсједавајући савјета министара БиХ. Какав карактер има човјек чија је странка други пут изгубила изборе, а сам се нуди, да га Бошњаци доведу поново на власт и да наредне четири године пљачкају буџет и урушавају Републику Српску, уколико тада буду имали шта урушават. Својом понудом Шаровић се нуди да буде партнер СДА у рушењу Републике Српске и стварању централизоване државе. „Српски“ министар безбједности Д. Мектић му даје подршку и жели да управља у наредном периоду, иако, како неко рече, „до сада није схватио како функционише заједничка власт на нивоу државне заједнице БиХ.“ Наше „врле министре“, не мори брига, шта ће бити са Републиком Српском јер је за њих битна само њихова позиција.

Као искусног политичара и манипулатора М. Шаровића брине недовољан број политичара и партија у Републици Српској, спремних да га следе у његовој издајничкој игри. Све је видљивије његово таржење савезника у ДНС, преко господина М. Радовића.

За своје пробосанске политичке потезе, Шаровић добија честитке сарајевске чаршије која велича његову „политичку сналажљивост“ и који може да се носи са Додиком и његовим „робусним стилом“. Одавно је било јасно да је план СДА да окриви СНСД и ХДЗ за неформирање власти, обична политичка шарада, а стварни циљ је да од савјета министара направи владу БиХ, заједно са њима оданим Србима. Овим су показали, да једино Изетбеговић и СДА воде политику мајоризације бошњачког народа у државној заједници БиХ и непоштују устав и законе. Све ово доприноси да Срби и Хрвати схвате да нам оваква држава не треба и да ће коначно схватити потребу референдума о независности Републике Српске.

За „Част Отаџбине“
Одбор оснивача