Недолично понашање и за кафану

Први храбар корак српских посланика је одлука да конституишу Скупштину српског народа. Та скупштина српског народа у БиХ је 9. јануара 1992. године донијела Декларацију о проглашењу Републике српског народа БиХ, а 28. фебруара Устав Републике Српске. Од свог оснивања 24. октобра 1991. године до сада Народна Скупштина је функционисала у десет сазива. Као законодавни орган у структури власти обављајући нормативне, контролне, регулаторне и изборне функције из своје надлежности, централна је институција парламентарног уређења Републике Српске. Наравно, те политичке активности српског народа и њихово право на организовање нису прихватили Муслимани и Хрвати и са оружјем су насрнули и покушали да обесправе, униште и протјерају српски народ са вјековних огњишта. Да би одбранили своје право и своје институције Срби су саборно организовано кроз своју војску и полицију успели да одбране Републику Српску и омогуће кроз читав грађански рат рад својих институција. Током читавог грађанског рата, својим радом све институције су вршиле надоградњу своје Републике Српске у свим сферама. У одбрани, у темеље Републике Српске њеног парламента и свих институција, уграђено је преко тридесет хиљада живота наших сабораца, проливено на хиљаде литара крви, утамничено и на преко 5000 година осуђено наших политичких вођа, војних и полицијских команданата и наше браће сабораца.

Улазак сваког изабраног представника у било коју институцију Републике Српске је улазак на свети жртвеник коме треба приступити са страхом и одговорности према тим жртвама. Нажалост, појединци у деветом и десетом сазиву скупштине Републике Српске у ту институцију улазе без поштовања и одговорности, осионо, нечовјечно пуни сујете, материјалне и сваке друге клептоманије скрнавећи то жртвјено мјесто. У свакој кафани добар угоститељ не дозвољава госту да ходајући од стола до стола узнемирава остале госте већ га удаљи из објекта. Нажалост, користећи толеранцију органа скупштине, поједини посланици СДС-а и ПДП-а непоштујући пословник о раду и понашању, као пијани гости у кафани недозвољено се за вријеме рада крећу по скупштинској сали. У току свог кретања узнемиравају своје колеге и представнике власти увредама, дјељењем недоличних сувенира, све са циљем да онемогуће рад законодавног органа. На последњој скупштини вријеђали су и онемогућавали члана предјседништва БиХ српског народа Милорада Додика, све чинећи да га онемогуће да образложи информацију о документу „Програм реформи“ БиХ. Непоштовање и неуважавање такође су испољили недоличним понашањем и према предсједници Реубилке Српске госпођи Жељки Цвијановић.

Надобудни Станивуковић крећући се по сали долазио је до штићене личности, предсједника владе господина Вишковића и министра Лукача, и према њима је бацао предмете у облику нато застава. Министар Лукач посебно је већ дужи период мета те скупине политичких изгредника. Да ли је случајно министар Лукач њихова мета, или је то из разлога што је исти представник истинских бораца за Републику Српску у органима власти који руководи институцијом као јединог гаранта безбједности и очувања Републике Српске? Да ли тим исказују свој однос и непоштовање свих мртвих, рањених, утамничених и живих бораца? Тако важно скупштинско питање које се односи на неутралност Републике Српске, претворено је у покушај урушавања скупштине Републике Српске. Да ли су најављена окупљања СДС-ових и ПДП-ових посланика и њихових присталица урушавање угледа Републике Српске, свечане прославе Нове Године и Христовог рођења, а посебно дана Реублике Српске? Да ли је циљ да Бања Лука и сва Република Српска постане талац скупине ко зна чијих извршиоца радова окупљених око Станивуковића, Јелене Тривић, Небојше Вукановића, уз инструкције Мирка Шаровића?

Због очувања институција Републике Српске позивамо све родољубе, борце и наше Бањалучане на скуп „ЗА РЕПУБЛИКУ СРПСКУ“ и не дозволимо дезинформисање наших грађана о тако важној теми, и спречимо даље намјере истих.

За „Част Отаџбине“
Одбор оснивача