„Зачаране“ патриоте не смију имати дилеме!

Митинг „За Републику Српску“ у организацији патриотских удружења, између осталог и наш позив, узрокован је провокацијом бледе опозиције Републике Српске. Врло интересантно, али ни мало случајно, баш у Скупштини као највишем законодавном телу, где политички перформанс у кафанском маниру, народ може пратити у директном телевизијском преносу . Рушилачки и антидржавни поступак опозиције није случајан, већ напротив, јасан показатељ да је страни „непријатељ“ интензивирао своје деловање у рушилачком походу против патриотских снага.

У овом моменту сматрамо обавезом још једном указати на врло опасна субверзивна деловања страних обавештајних служби. Преко својих плаћеника у већ провереном, и често врло успешном сценарију, овог пута западне агентуре делују интензивно покушавајући да створе раздор у српском народу и на тај начин створе погодно тло за довођење на власт домаћих послушника, и тако себи створе простор за пљачкање, урушавање политичке неутралности и Руско-Српског пријатељства, кинеског партнерства на овим просторима, са циљем удаљавања од политике војне неутралности.

Доказујући наведену тезу послужићемо се, управо западним признатим дефиницијама, надајући се да ће „зачаране“ Српске патриоте у нашем народу схватити и јасно им показати заблуде и помоћи им да престану наседати на инструисане позиве страних агената и на тај начин им омогућавати спровођење одавно спремљеног сценарија гашења Републике Српске. Главну улогу у овој причи има провокација.

„Провокација или изазивање“ је израз који у најширем смислу означава сваку активност усмерену са циљем да се изазове одређена, најчешће емоционална, насилна или ирационална реакција код друге особе, групе особа или друштва у целини. Под провокацијом или провокацијама се такође могу схватити активности усмерене на изазивање насиља које би у очима јавности требале компромитовати одређени политички покрет или странку, односно дати изговор да се на њих саме примени насиље или репресија. Таква делатност се често веже уз „Агенте провокаторе.“

Међународно признатом дефиницијом провокације, јасно се уочава истоветност са деловањем опозиције у парламенту Републике Српске. Међутим још опасније је што се за овакво понашање , као прави пример људи који је користе, наводе агенти провокатори. Даље се морамо бавити анализом шта је агент провокатор?

„Агент провокатор“ је особа која за рачун полиције, обавештајне службе или неке друге организације настоји, лажно представљајући свој идентитет или мотиве, потаћи неког појединца или организацију на деловање које би их компромитовало. Агент провокатор може бити и жртва уцене или изнуде која је наводно пристала на уцењивачке захтеве. Агенти провокатори, такође, могу намерно вршити илегалне, односно насилне активности, с циљем да јавност или стране владе окрену против неког покрета или организације.

Из наведеног, сличност деловања опозиције РС предвођене неколицином доказаних плаћеника, свакоме јасно осликава њихову намеру да насилним понашањем и провокацијама у парламенту дестабилизују институције Републике Српске и тиме омогуће њено урушавање. Није случајно, већ је ово врло озбиљно планирана акција страних обавештајних фактора који ангажовањем својих агената провоцирају сукобе и желе да наруше стабилност и субверзивним деловањем на власт доведу своје уцењене личности из опозиције. Дешавањима у Скупштини Републике Српске је веома јасно указано који људи су задужени за провокацију и изазивање немира,чиме су господа Вукановић, Станивуковић и др. уцењени? Да ли новцем, да ли компромитујућим сазнањима о њима , да ли је само болесна жеља за влашћу или све заједно остаје да покаже време. Исти сценарио исти људи покушали су спровести још прошле године, необично баш у ово исто време када људи желе у миру испратити стару и дочекати Нову годину, предстојеће православне празнике и Дан Републике. Врло интересантно, баш тачно након годину дана, поново исти људи и поново напад на муп РС и опет на челног човека,рањаваног борца и ратног команданта. Зашто МУП, зашто министар Лукач? Па то је јасно, МУП РС је као институција једина која има полуге којима може да се бори против субверзивног деловања , како страних тако и домаћих непријатеља и рушења РС, а министар Лукач јер су сигурни да доказани борац неће прећи преко лешева својих сабораца који су храбро и јуначки положили своје животе у темеље Републике Српске, а наш је задатак сачувати институције Републике Српске, институције Србије и народ у Црној Гори.

Удружење „Част отаџбине“ у саборности са свим патриотама ће наставити да се бори против страних агената и да пружа подршку институцијама РС, и истинским борцима за РС. Јер је очување институција очување суверенитета и облика државности РС која је створена крвљу 30.000 бораца српског народа и нико нема право да заборави њихове жртве, а све док на рукавима униформи полиције стоји грб РС а не грб БиХ може се очувати наша Република у ентитеским границама са истицањем свих симбола државности, и тиме омогућити слободан живот српском народу у њој! Живела Република Српска!

За „Част Отаџбине“
Одбор оснивача