РЕПУБЛИКО СРЕЋАН ТИ РОЂЕНДАН!

МИР БОЖИЈИ, ХРИСТОС СЕ РОДИ, ВАИСТИНУ СЕ РОДИ!

Двадесет осам година протекло је од почетка јуначке борбе за очување српског народа и српског идентитета на просторима БиХ. У одбрамбеном рату саборношћу народа, уз огромне херојске жртве , освојена је слобода и право на постојање и живот Срба насељених на својим вјековним огњиштима, ван граница матице Србије. Отаџбинско одбрамбени рат окончан је и међународним признањем Републике Српске као државе Српског народа, у оквиру БХ државне заједнице.

Ни САД ни ЕУ, као доказани непријатељ Српског народа, нису могли пренебрегнути чињеницу да је херојска борба Српског народа извојевала победу, и сачувала уништавање српског бића на простору који је био намењен стварању нове муслиманске државе на територији Балкана. Сходно Српској побједи иста међународна заједница вођена пре свега притиском САД у Дејтону ствара вјештачку и неприродну творевину, државну заједницу БиХ састављену од два ентитета и три народа, где је ипак један ентитет припао Српском народу са свим облицима и симболима Државности.

Представници Срба, ради општег мира, прихватају договорене границе Републике Српске и предају дијелове територија које су држале током читавог рата под контролом, мада за неке није било никакве логике јер су Срби, на тим теритријама били већински народ стотинама година. Међутим, ни тај огроман уступак није био довољан да се вјековни непријатељи нашег народа смире и дозволе нам да живимо у миру и добросусједским односима са другим народима. Они, пак, настављају опробаном методологијом против Срба са жељом за коначним уништавањем свих Српских земаља па тако и Републике Српске. У овим данима славља не смијемо се опустити и не смијемо заборавити како је прошао наш народ у Српској Крајини и Косову, а поготову чињење међународне заједнице и западних сила у овим злочиначким, антицивилизацијским намјерама нашег уништења.

Упркос свим притисцима , политичкој подијељености у перманентно напетим и нестабилним околностима, Република Српска је са данашњим политичким руководством, уз сарадњу и подршку Републике Србије и Руске Федерације успела да се одржи и да поред свих уступака покаже снагу и спремност да се прилагођава и развија. Значи она битише самостално, самоодрживо и војно неутрално ”ЗА СВА ВРЕМЕНА”.

Потребно је напоменути, када је БиХ утонула у наметнути, теледириговани грађански рат у којем су на крају ратовали сви против свих , сву кривицу за рат ”западни пријатељи” приписали су Србима. Осуду и мржњу који је доживео Српски народ, друга два народа нису доживела нити за почињене злочине у овом нити за наслеђе из другог светског рата, са којима се Хрватска и Бошњачка страна никада нису суочиле, али нас Србе уједно обавезује да не заборавимо нити најмање ситнице из ових историјских лекција.

Ова тема води нас и ка разлозима зашто су казне за почињене злочине над Србима изостале, или су у најмању руку постале симболичне и потпуно несразмјерне са односом злочина који су почињени над Српским цивилима и војницима. Насупрот тога оптужнице против Срба се подижу и након 25 година од завршетка рата, по правилу засноване на фабрикованим догађајима и лажним доказима. Последња оптужница подигнута против последља два председника БОРС-а, као ратних команданта ВРС је доказ, да ниједан припадник и борац у одбрамбено отаџбинском рату не може бити на јавној сцени.

Удружење Част Отаџбине већ дужи период указује на постојање специјалног рата који се води против Републике Српске, што безброј оптужница за ратни злочин, као што је и оптужница против генерала Савчића, само то доказују. Сматрамо да је оптужнице председницима БОРС-а још један од низа покушаја западних центара моћи да Републику Српску представи као „криминалну творевину“, а не као јуначки извојевану победу Српског народа. Ово је још једно у низу деловања због којег Репеблику Српску чак и 25 година после Дејтона трпи тешке притиске и чиме се покушава негирати и подривати њено постојање. Част отаџбине ће наставити борбу за очување Републике Српске! Неће допустити никоме да се животи погинулих бораца уграђених у темеље српске државе забораве. Свакако нећемо дозволити да се унизи и омаловажи јуначка борба свих припадника војске и полиције у одбармбено отаџбинском рату! Република Српска ће само саборношћу српског народа опстати упркос притисцима њеног рушења, и стога сматрамо да нам никада није било потребније слиједити рјечи највећег српског Светитеља Саве да: „ Само Слога Србина Спасава“.

Свјесни да непотпуна вјера у отаџбину увијек ствара подно тло за стварње проблема, са светосавском поруком, желимо грађанима Републике Српске честитати рођендан и пожелети им да у миру и слози живе дуго у својој држави, али и да се сложе у борби за њено очување!

Са Вером у Бога до коначне победе!

Живела Република Српска!

За „Част Отаџбине“
Одбор оснивача