КО ПРЕЛАЗИ ЦРВЕНУ ЛИНИЈУ У БИХ!

У последње вријеме се од лидера БХ Федерације, Републике Српске и од представника међународне заједнице у БиХ често чује реченица „пређена је црвена линија“. После доношења закључака Народне Скупштине Републике Српске да се обустави донешење одлука српских представника у заједничким органима БиХ и да се не спроводе одлуке Уставног суда БиХ, све док се не усвоји нови Закон о Уставном суду у БиХ, не престаје лавина напада, претњи и лажи на институције Републике Српске, а посебно на господина Милорада Додика.

Бакир Изетбеговић сматра да Република Српска неће издржати економску кризу а БХ Федерација хоће, да Додик води Србе у сукобе и „вероватно у рат“. Уместо да се састане са Србима и договори о елиминисању разлога кризе, за њега је црвена линија: „да СДА неће преаговати са СНСД-ом док траје ”блокада” институција“. Прича о евентуалном расписивању референдума о независности Републике Српске је за њега црвена линија. Безочно и безобразно прозива господина Милорада Додика да својим поступцима изазива рат у БиХ, иако је свима јасно да Република Српска жели повратак на изворни Дејтон и повратак отетих дејтонских надлежности, без и једне ријечи прејудицирања о цесецији.

Шефик Џеферовић, некадашњи судија Вишег Суда у Зеници, ратни начелник ЦСБ-а Зеница у чијој зони одговорности је дјеловао Ел муџахедин и саборац Алије Изетбеговића, у вријеме потписивања Дејтона, поводом њиховог празника „1. Марта“ је дао интервју у коме наводи ријечи Алија Изетбеговића „Дејтонски споразум није праведан мир, али се бољи мир није могао постићи“. Ово нам говори да бошњачка страна није била задовољна таквим Дејтонским споразумом и од тада до данашњих дана руши и упорно дрско изграђује унитарну Босну и Херцеговину, онакву какву је замишљао Алија. За Србе је рушење изворног Дејтона црвена линија, која се не смије прећи. Срби морају бити доследни у спровођењу српских захтева. Надлежности Републике Српске су одузимали високи представници БиХ на основу бонских овлашћења и Уставног суда БиХ прегласовање страних судија. Спријечити овакав рад Уставног суда БиХ и непоштовање његових одлука је за Србе црвена линија.

Бошњачки потрчко, компромитовани и добро плаћени службеник ОХР, Валентин Инцко се укључио у нападе на Републику Српску и њене институције, оптужујући их да разарају Дејтонски споразум. Он покрива идеје и поступке Изетбеговића и СДА а Србе напада да руше Дејтон. Какав идиотлук и лицемерје. За Инцка је пређена црвена линија кад неко каже да неће поштовати одлуке Уставног суда БиХ. Ако Срби не одустану од својих захтева, у помоћ призива некакву војску (тајну Бакирову или НАТО), прети са повраћајем укинути бонских овлашћења и затражи забрану господину Додику да се бави политиком. Он би да диригује Народном Скупштином Републике Српске какве закључке смије да доноси. Тврди да је имовина у Републици Српској власништво БиХ, пријети да ће бити снажан одговор на пријетњу територији БиХ јер је то црвена линија које се смије прећи. Њему треба забранити улазак у Републику Српску и упознати га да Србе не могу уплашити његове пријетње јер су његове могућности у овом случају врло скромне, а ситуација у свијету знатно промјењена.

Очигледно је да су изјаве бошњачких лидера при нападу на институције Републике Српске и изјаве високог представника БиХ потекле из исте кухиње и да су им ментори исти. Зато Срби морају смоћи снаге да остану доследни својим захтевима. Све одлуке од виталног значаја се морају доносити скупштинском већином, а по могућности уз што веће јединство српских посланика. Сараднике Изетбеговића и СДА из редова СДС и ПДП треба јавно проказивати, па нека им српски народ суди.

За „Част Отаџбине“
Одбор оснивача