ВАСКРШЊА ЧЕСТИТКА

Као равноправни становници света,ове године у времену велике пошасти која је захватила цео свет ставивши на искушење све људе и нације света, ни ми православни Срби нисмо поштеђени. Овај пут у доба пандемије Корона вируса, обасјани вечном светлошћу Христа Бога, прослављамо његово васкрсење и у њему наду за очување вере у бољу будућност, правичност, разумевање, љубав према домовини и према ближњима и са молитвом да нам донесе радост и здравље.

Удружење „Част отаџбине“, патријарху српском Иринеју, црквеним великодостојницима и свим грађанима православне вероисповести честита Васкрс у жељи да празничне дане проведу у здрављу, духовном и свеопштем миру и разумевању. Ове године, уз поштовање свих мера безбедности прописаних од стране стручњака , верницима Републике Српске желимо да традицију и хришћанске вредности сачувају у кругу својих породица, као највеће вредности наше православне вере и друштва уопште.

Молимо нашу браћу и сестре да сачувају достојанство , веру у Господа Бога и да им предстојећи празнични дани подаре снаге. Али нека се подсете и на тешка времена борбе када породице нису могле бити окупљене око Васкршње трпезе, јер су борци Војске Републике Српске четири године Васкрс прослављали на првој линији фронта бранећи српски народ од тада видљивог непријатеља.

Праштајући, нека вам данашњи свети дан донесе радост, веру и здравље а Васкрсење Христово нека вам улије снагу да верујемо у победу над злом у себи и око себе и молитвом нађемо пут ка покајању, љубави и духовном преображењу.

Поштујући традицију и хришћанске вредности чуваћемо свој идентитет, а љубављу према отаџбини и борбом за њено очување створићемо још квалитетније друштво.

Завршићемо речима нашег блаженопочившег патријарха Павла:“зато обасјани светлошћу Христа Бога , прослављамо његово Васкрсење и у њему наду на васкрсење мртвих и живот вечни, поздрављајући се сверадосним поздравом“

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ РАДОСТ ДОНЕСЕ!

За „Част Отаџбине“
Одбор оснивача