ОПОЗИЦИЈА СЕ ИЗРУГУЈЕ ИНСТИТУЦИЈИ У КОЈУ ИХ ЈЕ НАРОД БИРАО

БАЊАЛУКА, 18. ОКТОБРА /СРНА/ - Посланик у Народној скупштини Републике Српске Срђан Миловић оцијенио је неозбиљним и неодговорним понашање опозиције на сједници парламента и додао да се опозициони посланици изругују институцији у коју их је народ бирао.

Миловић је Срни рекао да је "сав циркус који праве из разлога да не присуствују гласању о резолуцији о заштити уставног поретка и проглашењу војне неутралности Републике Српске".

"Опозиција прави лакрдију у Народној скупштини како се не би замјерила менторима са Запада, односно НАТО-а. Преузели су обавезу да заједно са партнерима у Сарајеву уведу БиХ у НАТО, као и још пуно тога на штету Републике Српске и српског народа", навео је Миловић.

Он је позвао опозиционе посланике да објасне "зашто то раде и која је цијена издаје Републике Српске".

Што се тиче војне неутралности, он сматра да Република Српска не треба да прати ничије ставове, па ни Србије.

"Република Српска, односно БиХ, мора остати војно неутрална у сваком случају. Ову резолуцију сматрам историјским документом и питам се да ли ће Српске посланике који нису гласали бити срамота те чињенице када Република Српска буде независна и самостална", додао је Миловић.

Он је рекао да је очигледно да се СДС не сналази у цивилизованој атмосфери.

"Жао ми је што ће руководство ове партије обрукати много патриота у својим редовима које су преварили и искористили у овом срамном покушају прављења хаоса на примитиван начин, а све с циљем рушења институција Републике Српске. Српска ће опстати и неће бити дио војне коалиције која је убијала наш народ, а сви ми, учесници ових дешавања, бићемо пред судом народа и историје", поручио је Миловић.