САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Српски раскол за кога или за чији интерес?

Државотворност се огледа и у малим стварима, што је предсједник Додик демонстрирао на најбољи начин изјављујући: “ да се сједница одржава у малој скупштинској сали искључиво из пристојности, иако су неки мислили да ће бити примијењене одређене репресивне мјере удаљавања или физичког изношења, што би било медијски атрактивно, те да је најважнија вијест да НАРОДНА СКУПШТИНА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ ради“, необраћајући пажњу на цирукунсанте из Савеза за промјене. Без обзира што се намеће питње за кога или за чији интерес Говедарица, Чавић, Бореновић и њихова клика раде?

Зашто је у овоме тренутку било неопходно обезбједити несметан рад НСРС? Одговор је врло једноставан. Резолуција о заштити уставног поретка и проглашењу војне неутралности Републике Српске је усвојена и по нашем мишљењу постала је једна од историјских одлука овог високог дома.

Трагикомична динамика лоших протагониста не смије нам помутити разум и преусмерити са основних циљева развоја Републике Српске, као и са ствари преко којих се не може и не смије прелазити, јер како рекоше напаћена браћа организована у Удржење Ветерана Републике Српске: „ да ли је дување у пиштаљке одговор на срамну пресуду Насеру Орићу, а нас ће да хапсе“, а ми ћемо додати, по Максумићевом аршину и за колико новаца. Наравно морамо се запитати шта је са позивом судијама и тужиоцима српске националности да напусте Суд и Тужилаштво БХ. Да ли то значи да су се и они ставили у функцију Савеза за промене и Бакира Изетбеговића?

Београд, 18.10.2017.године Одбор оснивача
Удружење „ЧАСТ ОТАЏБИНЕ“