САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Резолуцији или револуција?

Иритирајући наступ Говедарице у коме је изговорио „револуција“, а говорио о резолуцији коју је усвојио парламент Републике Српске, поставља низ питања. Ако је у питању лапсус онда разумијемо, а ако је ријеч о некој планираној „Револуцији“ онда је и од ментора нереалан и опасан захтев без обзира које су паре уложили. Осим тога све је засновано на нереалној и лошој процјени, за коју треба народ и вођа, а Срби то раде када бране слободу и правду. Нити је Вукота вођа за којим би Срби ишли, било гдје, нити је њега интересовала слобода, за коју смо се крваво изборили '90 година, јер је он сам имао преча посла. У његовој странци честити људи којих има и који мисле да следе све оно што је баштинила СДС странка у свом формирању, сад се морају спремати да му не дозволе да упрља све оно што су ти честити људи урадили за Републику Српску.

Зато је задатак свим патротским снагам у Републици Српској да им не дозволе да понижавају наш народ улазећи у савез и колаборацију са нашим непријатељем. Са намјером да им не дозволе да амнестирају наше убице, да понижавају наше мртве, обезглављене, мучене и силоване. Сви заједно нећемо дозволити да издајничке пиштаљке уруше и зауставе наше институције које смо бранили и одбранили у четворогодишњем крвавом грађанском рату, не дозволивши да нас непријатељи пониште и обесправе. Пали су многи борци, да би ми имали ово што Савез за промјене са Говедарицом, Бореновићем и Чавићем пробају да сруше, уз подршку шаке превјерника и издајника који се продаше Бакиру и сатанистима новог светског поретка.

Ви не видите да сте сами у строју, заслепио вас је страх који је прешао у панику јер нисте у могућности извршити обавезе за које сте скупо плаћени од ваших ментора. Имамо један добронамјеран савјет за вас. Пазите, у паници се праве грешке које носе несагледиве последице, прво по вас лично, а онда и шире. Да ли видите и чујете шта Српски народ ради и говори и да ли вас то интересује? Даћемо вам одговор и на то питање. Престројава се, постаје саборан у тражењу да наше крвнике стигне правда, да би наши мученици почивали у миру. Траже да се поштује право и правда, да наши саборци не би завршавали у Бакировим казаматима и били суђени по шеријатским законима.

Из тих разлога дајемо пуну подршку закључцима донешеним на састанку предсједника Републике и невладиним организацијама. Због тога од предсједника скупштине Републике Српске тражимо да што пре сазове скупштину и на дневни ред стави закључке донесене на састанку из којих би проистекле обавезујуће одлуке за законодавне и друге власти РС. Са тим су сагласни истински борци, у шта смо сигурни, иако Савчић није имао времена за тај састанак.

Зато ове активности не смију стати јер то тражи Српски народ, живи и мртви. Још једном подсјећамо судије и тужиоце који раде у том срамном Суду и Тужилаштву БиХ да их је председник РС позвао да напусте исте уз гаранцију материјалног решења и упослења. Ако то не учините сматраћемо вас саучесницима у поновном убиству и понижењу наших мученика и бораца, а побринућемо се да са вашим именима буде упозната Српска јавност. Амбасадорима САД и Велике Британије као и Инцку поручујемо да Срби никада нису били савезници насилницима и колонијалистима и да никада неће ући у Нато без обзира на њихове претње и притиске. Исте позивамо да поштују сувереност народа у одлучивању.

Одбор оснивача
Удружење „ЧАСТ ОТАЏБИНЕ“