ЈЕДИНСТВО ОРГАНИЗАЦИЈА НАСТАЛИХ ИЗ ОДБРАМБЕНО-ОТАЏБИНСКОГ РАТА

Организације проистекле из одбрамбено-отаџбинског рата су природно упућене на свеколико јединство свога дјеловања.

„Већег задовољства за чаршију нема ко кад виде везаног или сагетог влаха.“ , још давно то је писао чувени писац Војислав Лубaрда у својој књизи „ Преображење“, на жалост то се и данас дешава и Сарајевска чаршија је усхићена. Шта је разлика некада и сад? Некада су то радили турци, а данас српске јунаке хапсе и вежe „СИПА“ уз помоћ превјерених Срба због новца и фотеље. Оштро осуђујемо насилничко понашање над појединцима припадника „СИПЕ“ гдје шефује СДС-ова перјаница Перица Станић. Шта треба да се деси да не цивилизовано и не легитимно понашање назови полицијских службеника престане? Да ли то планирани сценарио из деведесет друге спроводе сада уз благослов српских превјерника?

Дајемо пуну подршку нашим саборцима Милу Косорићу, Радету Гарићу и протесту Борачке организације Власеница са жељом да истрају у одбрани својих јунака. Само се питамо зашто на протесту није било предсједника БОРС-а и остале квази елите поменуте организације. Част поштеним појединцима!

Предсједника БОРС-а позивамо да престанe дијелити политичке лекције, његов задатак је био да активним радом уз помоћ свих институција Републике Српске – спријече терор на српским породицама и борцима. Наравно сигурнии смо да то није радио због утицаја његовог „саборца“ Мектића, па позивамо господина Савчића да поднесе оставку и да се несметано политички ангажује, а да борачка популација поради на јединству без његовог доприноса.

Одбор оснивача
„ЧАСТ ОТАЏБИНЕ“