(100%) СТОПРОЦЕНТНИ БОСАНАЦ

Невјероватна количина злобе, пакости и незнања СДС-овог министра безбједности Драгана Мектића, које је показивао приликом његових, само на први поглед хумористичких наступа у јавности, може се подвести само под акт поремећене особе. Покушавајући наћи смисао у бесмислу државне заједнице, гдје сподобе попут овога или оваквих квази министара имају намјеру или ти тенденцију да буду врховни тумачи свега, је готово немогуће.

Зашто сматрамо да су то квази министри? Одговор је врло једноставан: Када би се ангажовао тим правних експерата, врло лако би се доказало да су све службе, агенције, разно разна тијела и на крају министри заједничких органа, изузев четворице који су саставни дио изворног дејтонског уговора, илегални односно да су ван закона!

Када општински руководилац одјељења за сузбијање криминалитета током рата, одреди себи за право да прича ко је и какав био ратник, борац, комадант и генерал био у рату, готово смо сигурни да је неко прешао црту, после чега нема повратка назад. Иако сматрамо да Мектић није вриједан нити једнога слова више ,а камоли коментара, због јавности ћемо написати само једну реченицу: Одбор оснивача удружења „ ЧАСТ ОТАЏБИНЕ“ има више јуначких рана него читаво руководство СДС-а, такође, умјесто руководства смо могли написати „сви упосленици СДС-а у заједничким органима“ а и да их саберемо све заједно, опет су у заостатку.

Наравно, нама је веома јасно, а то можемо и сами потврдити, какав је однос био према истинским борцима СДС-а у читавом поратном периоду. Направљен је БОРС као класичан примјер партијског непотизма. Да ли је могуће да је готово сваке године после завршетка ратног сукоба ницала нека нова организација везана за исту проблематаику, а да то није интересовало тај исти БОРС, изузев ако су се бавили мишљу да непослушне елиминишу. Број организација насталих из одбрамбено-отаџбинског рата су производ: под један нерада БОРС-а; под два енормних средстава која су завршавала у непознатом правцу; и под три захтјева да руководиоци БОРС-а буду чланови СДС-а.

Ову прилику ћемо искористити да поставимо пар питања широј српској јавности који су за размишљање. Шта је Мектић и са ким радио, планирао и у име кога на задатцима обавјештајног БХ сектора од 1997. до 2003.године? Како је постао замјеник Барише Чолака? Какве су се припреме спроводиле у сектору за странце од 2006. године до 2015.те? Да ли је Мектић обећао да ће ухасити Додика ако га поставе на мјесто министра безбједности? Када су га поставили, да ли је рекао да ће задатак извршити ако му кума Перицу поставе за директора СИПЕ? На чему је заснована љубав квази министра Мектића и првог човјека БОРС-а Савчића? Ко су људи који подржавају ту љубав и то безрезервном подршком инсајдерским радом у Министарству рада и борачке заштите?

У нашем саопштењу које смо објавили 26.12. гдје смо на цивилизован начин позвали Савчића да поднесе оставку, али, пошто се он опредјелио да са својим саборцем Мектићем тимски износи лажи (узгред речено њих двојица се никада нису срели у рату изузев можда у кафани), принуђени смо да констатујемо следеће: Савчићу је недавно додјељен стан, наравно од пореских обвезника српске државе и то би било похвално, да није ко зна који по реду, а при томе исти остаје на челу БОРС-а и поред истеклог мандата а без иједне урађене ствари од општег интереса бораца. Г-дин Савчићуу, тек након оставке заједно са саборцем Мектићем можете да кренуте у политичку борбу, јер да Вас подсјетимо да ни по статуту БОРС-а није дозвољено политичко дјеловање. Предлажамо Вам да се кандидујете један за предсједника Српске, а други за српског члана предсједништва БиХ .

Ми нећемо позивати на „куку и мотику“, већ поручујемо српским руководиоцима у полицијским структурама заједничких БХ органа, да ћемо за сваку претерану употребу силе по налогу Бакирове исламске државе (а под то свакако подразумјевамо и упадање у фантомкама у просторије гдје се налазе малољетна српска нејач), лично постарати да Вам појаснимо шта је написано у законима цивилизованих земаља. Јер је ваше понашење је превршило сваку мјеру.

Желимо да јавно подијелимо још једно питање са широким аудиторијумом: Да ли може данас у Српској постојати Србин који размишља, говори и понаша се као Мектић? Ми мислимо да да не, јер овај кога гледамо по телевизијама сигурно је као и његов „инструктор“ прешао на ислам, то јест постао је стопроцентни Босанац. Наравно и то је потпуно легитимно, само треба то и да нам јавно каже, да отклонимо недоумице!

Што се тиче коментара за наше писаније нама би била част да нам неко у Бања Луци заиста пише текстове а да то ми потписујемо, али смо сигурни да нисмо толико заврједили. Поготово што смо сви познати као „озбиљни послушници“. Наравно свака помисао која нас као патриотску организацију сврстава у ред иза предсједника Републике Српске је више него комплимент. Поготово што свако појављивање опозиције и њено дезорјентисано дјеловање потврђује сврсисходност оваквог политичког рада позиције. Јер Ви сте очигледно једини на свијету који су у стању да омаловаже хуманитарни и родољубиви рад, обзиром на Ваш коментар на акцију: „С љубљаву храбрим срцима“, што је испод сваког достојанства. По нашем мишњењу да није државотворне политике Милорада Додика, Република Српска би већ одавно нестала,а сигурни смо да велика већина Срба дијели наше мишљење. Република Српска је Божије дијело која је настало против воље свих безбожника овога свијета! Требали би да знате да свакодневно дјеловање против институција вољене нам Републике, није дјеловање против некога или неких како то Ви желите да представите, већ је то суицид тј. јерес. Зато желимо да се помолимо и захвалимо Богу, прво, што не дјелимо Ваша мјерила вриједности, а затим да покушамо опростити свим превјерницима у овим данима поста.

Одбор оснивача
„ЧАСТ ОТАЏБИНЕ“