Све тече, све се мења, осим дружине Све за паре (СзП)!

Након 17 година, Председништво БиХ усвојило је ”Стратегију спољних послова БиХ”, баш у овој изборној години, на брзину, и на двадесет страница. Обавезали су се да ће БиХ пратити спољну политику Европске уније, и да ће се интензивирати сарадња са НАТО-ом. Овај документ са сигурношћу није усклађен са интересима Српске, напротив - директно је супротан националним интересима српског народа.

Усвојена нова ”Стратегијa спољних послова”, како и остале ”стратегије” које су креиране у Сарајеву наговештавају наставак антисрпског дјеловања, а посебно је 10-та страница поменутог документа то дефинисала. Тамо пише да БиХ треба да активно прати заједничку спољну и безбједносну политику ЕУ и да се унаприједи систем придруживања БиХ спољнополитичким изјавама ЕУ и рестриктивним мјерама ЕУ према појединим земљама и лицима. То у пракси значи - с обзиром на то да је званични Брисел увео санкције Русији - да и БиХ треба стриктно да слиједи тај курс! Не треба да будемо изненађени тим намерама јер зашто би сад одједном ”СзП” радио против инетреса својих политичких спасиоца са Запада и из ”Исламске државе”, чију политику континуирано следе.

Поред тога, сведоци смо, јавно мееекетање министра Меектића се наставља, што лично, што оркестрирано. СДС-ову пробосанску политику коју проводи њихов министар сдушно бране сарајевски медији. Да није жалосно и опасно, било би смешно! А тужно је свакако! Срамотно још више! Посебно што као припадник српског народа Републике Српске, званично делегиран у заједничке органе БиХ и то на тако важну и одговорну функцију – Министра безбедности – својим изјавама наставаља да даље брука и себе и народ који представља, а посебно своју отаџбину. Јасно је да он мрзи поред родољуба чак и политичаре тј. самог себе, само нам још није рекао да ли је то траје до дванаест сати или цијели дан.

Својим изјавама којим је набрајао појединце и српске родољубиве организације међу којима и наше удружење а којe наводно потенцијално угрожавају безбедност БиХ - овај пут је количином глупости, лажи и замена теза превазишао самог себе! Иако му то није био ни мало лак задатак, имајући количину глупости које је изјављивао до сада. Ипак, успео је у својој намери јер ово што је јавно изјавио представља врхунац апсурда. Да они који су српску стварали и бране раде данас на њеној дестабилизацији!? Да они који Српску помажу и боре се за њу хоће да је сруше? Да они који хоће да је туристички и хуманитарно обиђу и посете представљају претњу?! Да они који се на сваки начин боре за мир и упозоравају на претње, желе рат? Да они који пишу о српској издаји у заједничким органима раде нешто лоше и опасно у односу на државу?

Управо у овом последњем је и разлог зашто се мееекетање наставило и тако гласно и тако глупо. Јер су лажи раскринкане и јер смо погодили директно у ”осиње гнездо” обзиром да свако зна да је Меектић само јавни експонент и гласноговорник оних које желе нестанак Републике Српске и којима управо сметају побројане српске и пријатељске руске часне и родољубиве организације које воле и недају данас душманима да нам узму државу. Старији и мудрији од нас би рекли да на лажне и глупе изјаве недостојних не треба обраћати пажњу и одговарати на њих, дајући тако само значај онима који то никако не заслужују. Међутим, наставак мееекетања Мектића и његове дружине која сама себе назва Све за Паре (СзП) је опасан покушај мјешања баба и жаба, тј. замена теза, што нас је натерало да се обраћамо јавности још чешће и појединачно, све док ”дружина” не постане маргиналана и невидљива за јавни простор.

Први разлог обраћања јавности је намера да поручимо Меектићу да му ова мала припремна ”димна бомба” за догађаје које следе неће успети, јер знамо добро шта су намере његових ментора. Други разлог је да му поручимо да народ нико није преварио и да он добро зна ко се бори за српску – актуелна власт или опозиција, председник Додик или неко из СзП, као и ко су прави пријатељи и родољубива удружења а ко лажне и наводно забринуте патриоте?! Трећи разлог је само име нашег удружења, састављено од пажљиво бираних речи које нас обавезују - име које је посвећено светињи коју смо бранили и одбранили, како од непријатеља тако и од домаћих издајника!

Наравно, поред побројаних разлога обраћања постоји још нешто што желимо јавно да поручимо среброљубним локалним ликовима који раде за туђе интересе: Када је у питању Српска и српски национални интерес, страх од вас не постоји, без обзира на ”алате” које имате и помоћу којих Србе спроводите у казамате!. Спречавање честитих људи да имају слободу кретања због наводно безбједоносне пријетње изван је свих оквира битисања цивилизованог свијета! Активностима против Русије и Србије и њихових грађана не кажњавате само оне појединице и удружења које Српску помажу и која се за њу боре, већ и цео српски народ јер тиме на крају спријечавате и развој земље и побољшање квалитета живота, а при томе још и бесмислицама оптужујете ваше политичке неистомишљенике, спремајући се за изборе. Зато вас овим путем обавјештавам да сте кренули у Сизифов посао, јер наша дружина има сигурних 420 хиљада сабораца и присталица који су сви гласачи у Српској, а остали нека гласају како им драго. Ми добро знамо и како ћемо и за кога ћемо!

За „Част Отаџбине“
Саша Петковић