Срби нису лоши ученици, знају разлику између пушке и хаубице!

Јавни говор, као и јавно дјеловање требало би да подразумјева мисаоне, етичке компоненте послије којих се може употрјебити компонента сентимента или осјећаја националне припадности, уз обавезу не вријеђања националних осјећања припадника других нацији или анационалних особа. Наравно у БХ творевини све је сигурно другачије.

Нама је разумљиво да Бакир слиједи политику свога оца записну у политчком манифесту под називом ”Исламска декларација” у којој Срби треба да нестану из Републике Српске, као што су нестали из БХ федерације, као што су нестали из Сарајева...Али нам није јасно како и зашто поједини Срби судионици политичког живота иду путем сопственог нестанка. Које су то идеје прихватљиве и прилагођене српском корпусу када је у питању доношење одлука о не уништењу 103 хаубице и производњи хаубица 152 мм појачаног домета које нису намјењене извозу, док се прича о 2500 полицијских пушака, за које су прибављене све сгласности нестварне БХ администрације. Зашто Статегија спољне политике није могла још сачекати? Каква невоља је натјерала Иванића да ”консултује” некога и потпише оно што се не смије потписати. Како то да фамозном СзП не смета да су Срби агресори? Шта је етички у овоме и оваком понашању? Да није можда то што је отета фисклана надлежност дошла у домен како је директор Управе за индеректно опорезивање ”намакнуо федерацији”неке милионе и да му се на томе јавно честита. Модерне флоскуле о људским правима, етничком чишћењу, криминалу су дозлогрдиле до те мјере да се морају јавно раскринкават. Да ли је уопште битно да 150 000 Сарајевских Срба, од којих се за 8.500 не зна гдје су, етнички нестали са простора федералног Сарајева. Да ли постоји еклатантнији примјер етничког чишћења у бившој СФРЈ? Да ли је намјера да се и то заборави као Јасеновац?

Зашто је Србима забрањено да јасно и гласно кажу:”Немате право да говорите неистине, поготово када је предсједник Републике Српске у питању! Ко вам даје право да говорите да смо ми фактор нестабилности и неко ко урушава Дејтонски споразум, итд.” Ако појединци мисле да су завршили посао тако што су нашли неке Србе који ће за њих и њихов рачун оптуживати и хапсити све редом, грдно су се преварили. Зато морамо да Вам кажемо како је судски доказано да гранату на Маркале нису могли послати Срби. Такође је сусдки доказано да сте убијали свој народ из снајпера и да постоје озбиљни докази да су највеће ратне злочине вршиле Бакирове патриотске снаге, које неко покушува да изједначи са наводним агресорима. Напротив нама нити је циљ нити намјера да се изједначвамо са неким ко нас није могао избрисати са бројног стања ни уз помоћ западног фактора. Оно што морају сви схватити, Срби из Републике Српске су ту рођени и они су ту на својој отаџбини. Они нису и не могу бити агресори. Нас не интересују дефиниције да државу бране СДА и СзП, јер ми мислимо управо супротно они је урушаваји. Да ли господо смијемо мислити или је то забрањено непослушним Србима? Замислите дефиницију члана предсједништва из реда Бошњачког народа како је забрињавајућа сарадња Срба и Хрвата, у мултиетничкој грађанској БиХ. Да ли би се неко ко је тако нешто изговорио могао назвати парадигмом конфликта...

Нама је познато да они који сматрају да Срби немају право на живот, нису предмет нашег интересовања. Ове редове пишемо искључиво због оних који имају времена да се пресаберу. Кога и зашто подржавају? Да као сваки искрени припадник српског народа јавно осуде политику подаништва, коју се бесомучно спроводи уз помоћ запада.

Немили догађаји на Косову, брутални чин хапшења Марка Ђурића, где је на дјелу присутна озбиљна правна несигурност је још један детаљ која је проузрокован политиком двоструких аршина Западних сила, где су лоши момци преодређени за понижења. Док белосветски терористи, вехабије, нарко дилери, исламски екстремиси и остале бандитске групације због глобалистичке тежње за контролом света могу изван права и владавине права да раде многа недјела, изван свих цивилизацијских норми. Да ли калиф и после овога понижења Срба, мисли да ће се Вучић понашати као после нерјешеног покушаја убиства у Сребреници? Или ћете се сложити са Тачијем као је лично Вучић оркестрирао обје критичне ситуације? Никакв коментар наравно није потребан, али освешћење јесте.

Оно чега се морамо чувати као народ је улазак у неки унутрашњи сукоб или регионални скоб ниског интезитета спроведен по принципу блицкрига. Још више разно разних новотарија, исхитрених потеаза који су по правили иницијатори дестабилизације. Због тога је неопходно сачувати разум и хладне главе учинити кораке које ће свако разумјети. ”Historia est magistra vitae”, а неко је афоризмички додао, само су ученици лоши. Ми нисмо лоши ученици, зато што смо као генерација саборношћу успјешно урадили свој историјски задатак и створили Републику Српску. Зато је неопходно прихватање реалности обавезн, како за калифа Бакира, тако и за његове поданике из СзП (све за паре) да је Република Српска саставни дио државне заједнице и да без Републике Српске нема ни Босне и Херцеговине. Ваши избори моћника за које ћете служити, зато што сте лоши ђаци кроз историју је увијек било погрешни. Крајње вријеме је да Србе оставите на миру и да нешто научите! Због вашег бољитка мора да вам престане сметати име Србиново!

Република Српска је настајала са епитафом: ”Родимо се да мремо, а мремо да живимо вечно”. Данас они који Српску чине бољом, јачом и љепшом, а поготово нацонално освјешћеном су поштовани. Они нису и не могу бити шовинисти, како их квалификују назови политичари. Напротив они праве боље мјесто живљења за будуће генерације, без обзира на вјеру и нацију. Таква политика коју у Републици Српској предводи СНСД-а стоји као брана на путу који треба, како сам калиф рече, да се заврши полако и до краја, када то буде њему одговрало. Ми јако добро знамо, као добри ученици, шта значи ваше ”полако и до краја”! Такође знамо и ефикасан лијек. Саборност увијек доводи до жестоке и велике побједе у сваком виду борбе, а поготово политичке.

За „Част Отаџбине“
Одбор оснивача