СРПСКА ВОЈСКА ЈЕ САТАВНИ ДИО ДЕЈТОСКОГ СПОРАЗУМА!

Да је било жеље за суживотом и да није било жеље Муслимана, да доминирају над Србима и Хрватима не би било ни грађанског рата 90 година прошлог вијека. Данас се они по ријечима Бакира Изетбеговића, изговореним на скупу СДА, гле чуда залажу за Дејтонску БиХ. Елаборирајући каква треба да изгледа БиХ, не може се отети утиску да је то унитарна држава конципирана по ”Ислмској декларацији”, која није држава три народа и два ентитета. Е па, Бакире и Срби су за Дејетон, не овај дерогирани, већ искључиво изворни.

Објављена је стратегија спољне политике коју је усвојило предсједништво БиХ, циљеви у тој стратегији су: улазак у НАТО пакт, усклађивање спољне политике БиХ са Спољном политиком ЕУ према Русији и умањење значаја спољне политике Републике Српске. Интерпретација и ликовање Бакира Изетбеговића, који тврди како је стратегија Спољне политике у Предсједништва БиХ усвојена једногласно, док члан предсједништва БиХ из редова СзП и даље тврди да не ради у интересу стварања унитарне БиХ. Протеклих мјесеци брујали су медији у БХ федерацији, од лажи Мектића о стварању паравојних формација у Републици Српској, проглошавајући патриотске, хуманитарна организација , удружења и појединце опасни по безбједност БХ, посебно су се обрушили на куповину 2500 пушака за потребе МУП-а. По Бакиру, Срби су реметилачки фактор у БиХ и сво зло овога свијета је сакупљено у Бања Луци. На поменутом скупу из сваке ријечи избија пријетња Републици Српској. Његов говор је ратнохушкачки. Док се Додик и Срби боре за мир, из СДА пријете ратом, како би избрисали Српску. Они су крили да су задржали 103 хаубице којима се могу наоружати два артиљериска пука, огромне ватрене моћи, што за њих није никакав гријех. Хвале се да производе артиљеријско оружје домета 50км , производе барут и муницију, а ускоро ће изаћи из призводње оклопни транспортери. Пошто им је извоз ограничен због немања тржишта, највећи дио тог наоружања ће остати под контролом СДА.

Са постојећом Сипом, Судством и тужилаштвом уз одређене елементе заједничке војске, повртнике са Блискоисточног ратишта и муџахедине, Бакир има респектабилну снагу у односу на разоружану Републику Српску. Поштени високо образовани министре безбједности и други минстри из редова СзП, ево вам елемената за прављење нове безбједносне процјене БиХ. По речима Изетбеговића науружање ће служити за парирање Србији и Хрватској, а ми га питамо да ли то он, можда припрема неку нову олују, само сада у Српској? Ако је науржавање за покоравање и умиривање Срба то се оружје може обити о главу теби и твојим истомишљеницима из СзП, само не знамо ко ће вас онда бранити.

Изетбеговића боли сарадња члана предсједништва из реда Хрватског народа и предсједника Републике Српске господина Додика јер он осјећа немјерљиву мржњу према Србима. Његова опседнутост жељом да реализује декларацију свог баба пријети да поново увуче босански народ у грађански рат. Међутим, срећа је што, ти Изетбеговићу и твоја странка губите углед у властитом народу и што никада више нећеш бити фактор у БХ федерацији. Нама не смета Бакир и СДА већ колаборација неких Срба са федерацијом. Овај пут позивамо представнике у заједничким органима, из ред Српског народа и лидере СзП да проанализирају шта је Изетбеговић рекао на овоме скупу, да коригују своју политику подаништва и да почну радити у интересу Републике Српске. Јер ако наставите да ангажујете поуздане пријатеље за наше уништење спиновањем неистина или да рекреативно срамно играте фудбал са Тачијем, или да не набрајамо шта све радите, једноставно неко ће морати да вас заустави, а то ће бити народ Републике Српске на изборима.

Подржавамо Предсједника Републике Српске у борби за мир, за изворни Дејтон, а у склопу тога и повратак Српске војске која је сатавни дио Дејтонског споразума. Српски народ у Републици Српској, без своје војске никада неће бити слободан!

За „Част Отаџбине“
Одбор оснивача