Кроз институције сачувати Републику Српску

Шта је циљ СЗП и по ком сценарију руше Републику Српску и њене институције. Циљ је наћи неки повод да се организује протест и постави ултиматум до када неки проблем треба ријешити. Ако се то не уради из најобјективнијих разлога, по њиховом мишљењу треба наставити протесте на улицама и створити што већи хаос. Ово није ништа ново, јер смо добро упамтили протесте „отпора“ у Србији за вријеме активности ДОС-а и рушења Милошевића. Своје фашистичко лице и симбол стиснуте песнице су показали и у неким другим „жутим револуцијама“, сада им је дошла на ред Република Српска. Видјели смо Бореновићеву стиснуту песницу и његово усхићење на протесту поводом трагичне смрти покојног Давида у Бања Луци. Да ли је његова песница претња или подршка институцијама Републике Српске у овом случају?

Од руководства СЗП до сада нисмо видјели програме за бољитак Републике Српске, јер то и није њихов циљ. Ви желите да у духу Бакирових изјава и претњи Србима и Републици Српској, и упустава Америчке, Енглеске и других западних амбасада нанесете што више штете свом народу и држави. Користите лажи, подметања и клевете, и лажне афере да што више оцрните свог председника и институције Републике Српске и на тај начин урушите власт. Наша је препорука, да схватите, да се на власт не долази издајом свог народа и државе зарад шаке долара. Ако то схватите на вријеме, онда вас катастрофални пораз на октобарским изборима неће изненадити.

Лажима о паравојним јединицама у Републици Српској у које сте сврстали хуманитарне и патриотске организације, удружења и појединце и прогласили их опасним по безбједност БиХ, како би замаскирали стварне пријетње. Пропале су Вам и лажи о привредном криминалу од стране институција Републике Српске. Сада Вам је неко наредио да поставите ултиматум власти Републике Српске да саопшти ко је убијо наше ратне другове и саборце Белог Вука, Маузера, Косорића и остале који су убијени прије двадесетак година. Да парадокс буде већи тада је на власти била СДС, зашто тада није било ултиматума да се открију извршиоци тих злодела. Вас не интересују кости наших мртвих другова и трегедије њих и њихових породица, Вас интересује изазивање незадовољства према актуелној власти у Републици Срспкој јер сте тај задатака добили од ментора.

СДС Босића, Шаровића, Пандуревићке, Мектића и млађаног Говедарице се никад није дистанцирала од државотворне политике изворног СДС-а коју сада злоупотребљава. Из тог разлога један део чланова СДС-а мисли да је СДС државотворан као што је некад био и неће да „изда“ своје погинуле очеве, браћу и пријатеље који су припадали том покрету. Помоћи ћемо им да схвате да су дебело у заблуди, а садашњи СДС и СЗП у дубокој издаији. Колико сте огризли у издаји Републике Српске најбоље илуструју Ваши наступи на БН телевизији гдје заједно са уредништвом те медијске куће промовишете и препоручујете улицу за рјешавање животних проблема, трегедија са ултиматумима према власти. Не либите се да позивате и организације проистекле из одбрамбено-отаџбинског рата да изађу на улице, да праве нереде и дестабилизују своју државу. Зар Вам из обиља Ваших позива на демонстарције и не одазивање народа на исте, није јасно да Вам је народ препознао намјере и схватио шта и за кога радите. Ваши налогодавци Американци и Енглези се понашају насилно и одметнички у односу на правила УН, па сте и Ви преузели њихове манире у односу на законодавне органе Републике Српске. Стога Вас позивамо по ко зна који пут на државотворност и саборност у очувању Републике Српске и њених институција.

За „Част Отаџбине“
Одбор оснивача