Обећање „будућег“ предсједника Републике Српске

Вукота Говедарица својом изјавом у Добоју „да ће стати ногом за врат садашњој власти када он буде изабран за предсједника“, понизио је и своју странку и своје предлагаче. Колико је плаћена толика мржња и тако бизарна пријетња изговорена у Добоју у пратњи даме Пандуревићке симпатизера службеника ОСА БиХ. Да ли је могуће да човјек са таквом визијом владања и образовања може бити предсједнички кандидат Републике Српске. Ако знамо однос његових ментора Американаца, Енглеза и сарајевске чаршије према српском народу и Републици Српској онда нам је јасно зашто је господин Говедарица од њих добио повјерење и подршку.

У овом турбулентном времену опасних геополитичких криза и економских проблема неопходно је размишљати и доносити одлуке без емоција. Несмијемо бити самољубиви, поводљиви, лаковјерни и себични већ више него икада колективни у одлукама саборни и државотворно стабилни и истрајни у политичком дјеловању и пракси. Све то је красило наш народ у грађанском рату, нашој борби за опстанак и слободу што је као резултат створило Републику Српску. Зашто смо успјели у тој борби? Зато што смо већ тада имали своје институције, предсједника, скупштину, владу, главни штаб, своју воску и полицију, локалну власт и свако у свом домену је извршавао уставне и законске обавезе. Сви наши медији били су у служби информисања нашег народа, дајући допринос саборности и остварењу циљева. Српска државотворност, слободољубивост са обе стране Дрине у Србији и Републици Спрској а посебно не пристајање на било какво сврставање и не пристајање на губљење сувереног права народа на одлучивање у сопственој држави оквалификовано је од Западних моћника као препрека у њиховим плановима на Балкану. Њихово осионо и насилничко понашање изгубило је сваки облик дипломатског понашања и прешло је у отворену пријетњу силом и другим облицима кажњавања. Посебним и изразито снажним притисцима свих облика изложени су наши Предсједници Вучић и Додик.

Од нас траже да прихватамо да је нешто ненормално нормално, да не видимо што видимо, да не чујемо што чујемо, да не знамо што сви знамо и да без поговора извршавамо све што нам траже. И све то без гриже савијести што су нас убијали, бомбардовали осиромашеним уранијумом, одузимали територије и хапсили. Сада нас додатно уцјењују и траже да будемо њихови војници и гинемо за њихове интересе. Траже од нас да своје пријатеље који се њима не свиђјају прогласимо за непријатеље, да их неприхватамо у својим кућама, кажњавамо и уводимо санкције по њиховој мјери и одлуци. Понашају се као одметници од међународног права и до зуба наоружани разбојници чије право лежи у топузу – давно примјети Његош. Пошто стални и разноврсни притисци и уцјене на наше моралне и храбре Предсједнике Вучића и Додика као и на наше Скупштине и Владе не дају резултате да нас понизе и обсхрабре све више се окрећу инвестицијама у изазивање масовних рушилачких уличних нереда. Њихови плаћеници у Србији су бивши жути лидери а у Републици Српској вође СЗП уз закупљење медије Н1 у Србији и БН у Републици Српској. Све чине да искористе сваку несрећу, бол, тугу и економске проблеме које нам производе да би произвели критичну масу на улици. Тако „рањену“ Републику Српску скривени лешинари би да раскомадају и обесправе наш народ. БН телевизија је постала кућа за ширење депресивности, сугестије и агитатор свега рушилачког и недржавотворног. Мале су минутаже посвећене било каквим успјесима Републике Српске или догађајима које афирмишу Републику Српску. Ни тако важна посијета и подршка високе делегације Руске Федерације коју је предводила госпођа Матвијенко није пропраћена у довољној мјери и са уважавање БН телевизије. Омаловажен је и уручени поздрав од великог Предсједника Путина ,Предсједнику Додику и српском народу. Наш народ је мудар и храбар знају они ко пријатељ ко непријатељ, ко лаже а ко истину прича. Неће бити насиља и нереда и чуваће народ легалну своју власт до избора и знаће изабрати праве преставнике.

За „Част Отаџбине“
Одбор оснивача