АКО НЕ ПОШТУЈЕШ СВОГ РАТНИКА СЛУЖИТ ЋЕШ ТУЂИНА

Деветог и дванестог маја пратили смо прославу победе над фашизмом и војну параду организовану на Црвеном тргу у Москви и прославу Дана Војске Републике Српске у Бања Луци. Знамо да је огрмна разлика између ових војски, али имају неке сличне особине. Обје војске су славне. Војска Руске Федерације је носилац побједе у другом свјетском рату, а ВРС у грађанском рату од 1992-95 године је спрјечилиа геноцид над српским народом, ујединила српски нарад и створили Републику Српску. Због ових тековина, Дан ВРС мора бити празник за цио српски народ и празник општег националног поноса!

Однос према својим ратницима Руске Федерације и Републике Српске је различит. Гест предсједника Путина према старом ратнику кога гура обезбеђење, којег након тога позива да заједно крену ка споменику и положе цвијеће, прича читав свијет. Зар ће неко после овога уважавања питати да ли треба или не треба дати живот за одбрану отаџбине. У Москви је бина била пуна генерала како заслужних, тако и садашњи. На обележавању Дана ВРС, на бини је било и оних против којих смо се борили, те оних који нису учествовали у стварању Републике Српске. Гдје су славни генерали Републике Српска? Па ми смо их браћо Срби смјестили у Хашки трибунал и остале казамате широм Европе. Официри који нису отишли у Хаг, сада се процесуирају у Суду БиХ, а хапси високо образовани министар Мектић уз помоћ кума Перице Станића са СИПОМ. У посљење вријеме су почели да организују и уличне протесте, раде све што ментори нареде, а у циљу рушења Републике Српске. Циљ им је срушити и МУП Републике Српске, па је онда све равно до мора. Ето тако се ми односимо према нашим ратницима. Видјели смо и како се СИПА понаша према ратном злочиницу Атифу Дудаковићу, самошто му није уплатила одмор на Малдивима, а можда и хоће.

Војска која је постројена у Баља Луци није српска војска. На челу генералштаба је генерал који је командовао у рату муџахединима. Та иста војска се није могла постројити за Дан Републике Српске јер нису дозволили Бакир и Младен. У случају неке кризне ситуације та војска ће извршавати наређења генралштаба и предсједништва БиХ, а не предсједника Српске.

Појединци из руководећих структура организација које су пристекле из одбрабено отаџбиског рата, се баве политиком у коју су дубоко огрезли, вођени ситносопственичким интерсима, а незаинерсовани су за проблеме борчке популације. Нечињењем стварају антагонизам српских бораца према српској држави и војсци. Замислите иронију да не располажу децидним податцима, ни после 23 године колико је погинуло бораца по имену и презимену. Прослављени комаданти наших ратних бригада до данашњих дана нису успјели да регулишу пензије. Неких генерали који су били на високим положајима са породицама још увијек живе у баракам.

Подржавамо предсједника Додика у намјери да се у складу са изворним дејтонским споразумом врати српску војску. Подржавамо његову одлуку за изградњу нових станова за припиднике ВРС и МУП-а, јер је срамота да заслужни ратници још живе у нужним смјештајима. До повратка ВРС предлажемо јединство српске војске у договору са Србијом, како би и ми имали некога да нас брани за не дај Боже.
Српски народ се мора ујединити и бранити јединством без обзира на партијску припадност!

За „Част Отаџбине“
Одбор оснивача