ПОЗИВ НА ЗАКОН НЕ МОЖЕ БИТИ ПОЗИВ НА ЛИНЧ!!!

Просто је невероватно да неко позив на поштовање закона и уставног поредка окаректерише као позив на линч. Да ли је могуће да ”новинарске величине” нису биле у стању да схвате ни једну једину реченицу о којој је писано. Дио текста је искључиво написан на основу јавне расправе о ”Закону о јавном информисању” Републике Србије, који су усаглашени са Еврпоском агендом 2016.године и елемената заштите Уставног поредка из КЗ СФРЈ из 1976. године. Толико о спиновању ”поштовани гиганти слободарске јавне ријечи”. Не желећи да улазимо у ваше мотиве, морамо да поновимо још једном, како би утврдили градиво, неопходно је сваког обуздати у ванзаконском дјеловању. Господо пре оглашавања Суда нема нико права да некога прогласи кривим, без обзира , да ли се то вама или било коме, сиђало или не!

На жалост, користећи за повод емоције и тужан догађај циљане активности на терену се сада спроводе на крајње перфидан начин уз ослонац на локалне помагаче и плаћенике, чиме се директно руши држава коју смо сви заједно стварали, и власт и опозиција, и народ што je против власти, и народ који је за власт.

Доћи ће врло брзо време да део опозиције покаже својим гласачима право лице, (онима који то још нису увидели јер је велики део јавности прозрео намере појединаца) али ће доћи време да и сама власт одговори на изазове својом обавезом и одговорношћу али и мудрим одлукама, а посебно грађани на којима је највећа одговорност и са својим правом и слободним изјашњавањем али и разумом да виде ширу слику, реагују и доносе одлуке у интересу државе. Исто тако, доћи ће време да и појединци и интелектуалци и партијски лидери и разне ветеранске и друге организације са својим јаким гласом и оштром критиком али и мање видљивим саборним радом, положе рачуне за своје деловање или за своје неделовање јер је цена на крају рачуна који нам се свима испоставља огромна и зове се: Република Српска.

Злоупотреба различитих дешавања попут несретне смрти Давида Драгичевића и туге породице и пријатеља никог не оставља равнодушним и како нико нема права да прича у име породице и пријатеља који пате јер не може да зна колика је њихова бол и огорчење, тако нико нема права да злоупотребљава догађај и усмерава талас незадовољства против власти, институција и уставног поретка, против сопствене државе, нема права да то ради ни на улици нити медијским путем. Управо је поменути медијски простор постао прљаво поприште специјалног рата са огромном количином лажи и манипулација, замена теза и прикривених операција чији циљ виде они који вуку конце над нашом судбином најчешће као у луткарском позоришту свађајући и супротстављајући главне актере на бини и играјући на њихову сујету и осетљивост као и на сазнања јавности о њиховој скривеној позадини и стварним намерама појединих актера.

Иако ”трабанти” нисмо отишли са сцене још увек, управо због таквих какви сте Ви, указујући и даље народу на опасности, позивајући га на разум и саборност, увек на помирење и никад на насиље! Када су у питању они који су против Републике Српске јасно и директно попут поготка у мету гађамо истину и разоткривамо лажи и крајње намере. Што не огдовара искључиво вашим менторима!

За „Част Отаџбине“
Одбор оснивача