Позив на научну конференцију 29.1.2016. у београдском Медиа центру

Позив на научну конференцију 29.1.2016. у београдском Медиа центру

Поштовани пријатељи,

са задовољством Вас позивамо у име нашег удружења и у име организатора - наших уважених колега и партнера из Евроазијског безбедносног форума на научну конференцију: ”БЕЗБЕДНОСНИ ИЗАЗОВИ И ПРЕТЊЕ НА БАЛКАНУ", која ће бити одржана у великој сали београдског Медиа центра, у петак 29. јануара у 10.00 часова.

Различити безбедносни изазови у сложеним регионалним и геополитичким околностима, условљени актуелним војним сукобима, агресивном политиком ширења НАТО-а, обојеним револуцијама, тероризмом, миграцијама народа и другим кризама мањег или већег интензитета, део су старих и нових притисака којима је изложен целокупни српски народ, без обзира на балканску државу у којој данас живи.

Изузетни учесници предстојеће конференције, универзитетски професори и научни радници, високи официри војске и служби безбедности и прекаљени ратни команданти, покушаће да на професионалан, аргументован и научно сажет начин представе јавности ове сложене безбедносне прилике и тиме дају свој допринос упознавању са изазовима који су пред свима нама.

Сматрамо, у процесу суочавања са предстојећим изазовима, веома важним као први и неопходни корак - информисање шире а не само стручне јавности о узроцима, намерама, методама и циљевима главних актера, односно анализе њихових активности и могућег развоја догађаја - што би кроз изведене закључке и предлоге даљег деловања, требао да буде и главни допринос ове научне конференције.

Ради успешне организације овог скупа, молим Вас да Ваше присуство конференцији потврдите путем меила најкасније до четвртка 28.1. до 12.00 часова.

Братски поздрав

Извршни одбор удружења
ЧАСТ ОТАЏБИНЕ

За Програм конференције 29.1.2016 кликните овде