"Ветерани РС": Помоћи онима који су Српској дали све

БАЊАЛУКА - Удружење грађана "Ветерани Републике Српске" сматра да у Српској треба "прекинути праксу давања онима који имају пуно и увести праксу давања онима који немају ништа, а који су Републици Српској дали све".

Из овог удружења подсјећају да су 14. новембра прошле године сачинили нацрт уредбе којом је, држећи се Устава и свих законских прописа, предложено Влади Српске да мјесечном надокнадом ријеши проблем око 10.000 незапослених бораца свих категорија.

- Предложили смо и јасне критеријуме, тако да је Влади Српске остало само да уредбу препише и примијени - наводе из овог удружења и додају да су о томе водили преговоре са представницима Владе.

Они наводе да би Српску то коштало око 12 милиона КМ, али да ни једна политичка партија "није хтјела да подржи такву уредбу".

- Међутим, зато су сви подржали да око 110 функционера који ни дана нису покисли у одбрамбеном рову за Републику Српску подијеле 15 милиона КМ народног новца - наводе ветерани.

Из овог удружења наглашавају да ће због тога Ветерани Српске "кренути у договоре само са некадашњим припадницима Војске Републике Српске и ратним припадницима МУП-а да се ова неправда не дозволи".

ИЗВОР: ГЛАС СРПСКЕ