КО РУШИ ДЕЈТОНСКИ СПОРАЗУМ БИХ

Срби у Републици Српској прихватају изворни Дејтонски споразум док их Б.Изетбеговић и његова СДА непрекидно нападају да руше Дејтонску БиХ. Бошњачка елита никада није прихватила тај споразум али су честе њихове изјаве да је Република Српска геноцидна творевина и да је треба укинути. Тврде да је Дејтоном нанета неправда Бошњачком народу. Вероватно „нису срећни” што је Дејтоном ФБиХ дато тридесет пет посто територија које су за сво време рата биле територије Републике Српске.Конгресна декларација СДА за регионализацију државе представља директан позив за укидање постојећег уставног поретка у БиХ, укидање постојећа два ентитета(РС и ФБИХ), конститутивности три народа и стварање грађанске државе.То би им омогућило да Бошњаци као већински народ, владају БиХ. Противе се „доминацији” мањине над већином. Хрвате боли што Бошњаци већином својих гласова бирају члана председништва БиХ из редова Хрватског народа који ради по програму СДА и Бошњака. Ништа се није променило од Алијине „Исламске декларације”до данас а и даље је основни циљ, стварање унитарне БиХ. Међутим, један део западне међународне заједнице(САД,Велике Британије,Немачке)нити једном речи нису опоменули Бакира и СДА да тиме руше Дејтонски споразум, а ако је неко од званичника Републике Српске споменуо раздруживање почеле су осуде да институције Републике Српске руше Дејтонску БиХ.

Високи представник у БиХ Валентин Инцко је поднео извештај савету безбедности УН о стању у БиХ. Уместо свеобухватног извештаја заснованог на чињеницама, о уоченим проблемима и са предлога мера како те проблеме решити, извештај се свео на памфлет лажи и подметања Србима, оптужујући их да су они разбијачи и рушиоци Дејтонске БиХ. Није споменуо захтев Хрвата за измену изборног закона и захтев Републике Српске да се елиминишу стране судије из уставног суда БиХ. Није заборавио да апострофира да су политичке блокаде Републике Српске довеле Федерацију БиХ у ћорсокак. Заборавио је дати објашњење широј међународној заједници зашто Косово може бити а Република Српска не може бити независна држава.„Заборавио” је и да предложи укидање ОХР и институцију високог представника у БиХ. Није заборавио да у извештају у негативном контексту спомене господина М.Додика више пута. Упутио му је апел да промени назив студентског дома на Палама и уклони таблу са именом Радована Караџића или ће се у супротном суочити са забраном путовања у земље Европске уније.

Каква мржња према господину Додику и Србима. Срамота и за Инцка и за ОХР и за Европску Унију. У вијећници у Сарајеву је одржана Академија поводом годишњице смрти Алије Изетбеговића. Покровитељ је члан председништва Шефик Џаферовић. На отварању Академије новокомпоновани доктори наука и академици су величали дело и лик рахметли Алије. Где су тада били високи представник у БиХ, ОХР и Амбасаде западних сила у Сарајеву да осуде величање личности која је починила толико злочина у грађанском рату у БиХ. Поменућемо само неке злочине које је он наређивао: убиство српског свата на Башчаршији, довођење муџахедина на ратишта у БиХ, злочин у Добровољачкој улици, злочин у Тузли, злочин на Маркалама, многа убиства српске нејачи у Подрињу, Возућој и многи други злочини. Алија није осуђен за своја злодела што не може Инцку бити разлог зашто одржавање Академије није навео у извештају, јер како неко рече „и Хитлер није осуђен за своје злочине а био је највећи злочинац на свету”. Инцко је показао по ко зна који пут да не зна историју народа који живе на Балкану, да мрзи српски народ и да ради пристрасно и у корист Бошњачке стране.

Зато му је време да напусти БиХ.

За „Част Отаџбине“
Одбор оснивача