МИНИСТАРКА РАДИКАЛНИ ИСЛАМИСТА

Кренула је невиђена хајка србомрзаца на све што је српско. После двадесет пет година од потписивања Дејтона, Сарајевска радикална елита, није успела укинути Републику Српску и створити унитарну БиХ.

СДА своју програмску декларацију заснива на Алијиној исламској декларацији и последњу годину дана се суочава са великим унутрашњим проблемима. Имају велики одлив чланства из странке и унутрашње сукобе. Корупција унутар странке је узела маха. Катастрофални изборни резултати и увоз терориста у БиХ су приморали СДА да појача притисак на Републику Српску и на тај начин прикрије своје проблеме. Бакирова министарка спољних послова, Бисера Турковић је у свом обраћању на телевизији позвала на укидање Републике Српске а српског члана председништва БиХ упоредила са Хитлером. Слаже се са предлагачима у америчком конгресу (Олбрајтова,Сервер и др.) да треба променити устав,укинути кантоне и ентитете а тиме би била укинута Република Српска и Дејтонска БиХ. То би био пут за стварање унитарне БиХ. Нарцисоидна и бахата министарка је без имало блама позвала странце да се умешају у процес стварања унитарне БиХ.

Што је изјавила Турковићева то мисле сарајевски екстремисти, бивши припадници тзв. АБиХ, породице шехида и један део бошњачког народа. Бошњаци први пут јавно и отворено говоре да су за рушење Дејтонске БиХ и за стварање унитарне државе.

Поставља се питање зашто део међународне заједнице тражи од Срба да штите БиХ ако Бошњаци траже рушење Дејтона? Срби нису пристали на унитарну државу БиХ 1992 године и избио је рат, зато изјаву Турковићеве Срби морају схватити као позив на рат. Уверени смо да огромна већина Срба, Бошњака и Хрвата у БиХ жели суживот у миру и да су против било какве ратне опције. Мржња која стиже из Сарајева од Бакира и његових полтрона и њихови радикални захтеви за рушење Републике Српске, ће ојачати наше тврдње, да Дејтонска БиХ у бошњачким главама не постоји а да постоји само она из Алијине исламске декларације.

Ово мора бити наук „Бакировим Србима” да је крајње време да престану радити у интересу Алијине БиХ, јер је то акт издаје властитог народа и државе. Турковићева је добила одговор из америчке амбасаде у духу Дејтона али на жалост нема захтева за њену смену.

Нема захтева за њену смену од високог представника за БиХ В.Инцка, па му и овом приликом постављамо питање да ли је опасније по БиХ изјава министарке Турковић или табла на Студентском дому са именом Радована Караџића. Када је у питању упоређивање господина Додика са Хитлером, Турковићева мора знати да је српски народ један од најстрадалнијих од фашизма и да су се Срби први 1941 године супротставили фашистичкој немани. Турковићева мора знати да су Бошњаци у досадашњим ратовима нанијели Србима много више зла и да су Срби били жртве тих ратова. Доста је бошњачких лажи да су Срби извршили агресију на БиХ и да су муслимани били жртве великосрпске агресије. Муслиманске паравојне формације су на почетку рата 1992 године, извршиле масовне злочине над српским народом.

Српским кадровима у заједничким органима у Сарајеву није гарантована сигурност. Они који се плаше за своје животе не требају прихватити функције у заједничким институцијама и због страха аминовати радикалне бошњачке захтеве. Б.Турковић као радикалном исламисти није место на челу министарства спољних послова БиХ. Председник ВСТС није смео поднети оставку већ је морао учинити све да та установа функционише у духу закона. Председник савета министара у БиХ мора захтевати смену Б.Турковић или у противном савет министара треба обуставити своје активности. Не сме се дозволити да са неискреним жаљењем и извињењем министарке понижава српски народ.

Српски кадрови морају имати храбрости да се супротставе идејама и поступцима који подразумевају нестанак Републике Српске. Треба се ослобађати кадрова који у заједничким органима раде само у личном интересу и отварати места за оне људе који воле Републику Српску и српски народ.

За „Част Отаџбине“
Одбор оснивача