Државна заједница се састоји од Републике Српске и БХ федерације

Последњих неколико месеци Сарајевска политичка чаршија предузела је много активности са циљем урушавања Републике Српске њених надлежности као и понижења представника Српског народа и самих Срба. Истина никад то није ни престајала да чини али је у последње време та активност интезивирана и изразито је дрско-безобразна. До сада су то чинили према појединцима, групацијама или партијама а сада је Бакир најавио активности према Српском народу. Сама његова јавна квалификација Срба као ''лошег народа'' јавно је обелоданио које циљеве имају према Србима.

Истина ти циљеви и мишљења према Српском народу били су дефинисани и пре убиства Српког свата на Сарајевској чаршији. Неки аналитичари објашњавају то као расуло у странци Демократске акције које наводе на фашистоидне изјаве Бакира Изетбеговића, а у циљу окупљања својих присталица. Та анализа не само да је нетачна и лоша већ је и успављујућа за Српски народ и може имати за последицу да Срби не препознају опасност која им прети и не изврше неопходну хомогенизацију . Истина је да Бакир са својим тимом пузећи спроводи политику дефинисану Исламском декларацијом. Морамо признати да је много тога успео постићи што уз помоћ Међународне заједнице што кроз слабости и уз толеранцију Српске политике и појединица, вазала из Српског народа. Морамо признати да је Бакир ефикасно користио високе представнике уставни суд, ВСТС , као и Србе појединце у заједничким институцијама. Истина је да су сви његови кадрови од тужилаца, судија, обавештајаца и представника у заједницким институцијама радили на спровођењу Бакирових циљева. Истина је и то да су Срби ''вазали'' у истим институцијама у циљу додворавања и чувања личних привилегија и понашали се као и Бакирови кадрови. Такво понашање Српских кадрова за последицу има да су многи Српски политичари елиминисани са политичке сцене или се анатемишу, Српски војници и старешине утамничени, Срби повратници обезправљени. ВСТС толерисао је ратне судије и тужиоце из реда Бошњака који уништавају многе породице и стварају лажну слику о Србима као јединим кривцима за ратне злочине што Бакир ефикасно користи у представљену пред међународном заједницом. Амор Машовић исту политику проводи у комисији за нестала лица и игнорише Српске жртве називајући их несталим лицима. Све ово није имало адекватан одговор кроз појединце у заједничким органима. Углавном су то била саопштења и констатације од стране Српских представника и појединаца. Нису сви радили свој посао или су га радили површно самољубиво и без свести о могућим последицама по Републику Српску. Данашња конференција после седнице проширеног извршног одбора СНСД-а дала је охрабрење Српском народу. Посебно желимо да акцентирамо две констатације председника Додика а то је: 1. ,,Република Српска је трајна'' 2. ,,Органи Републике Српске и скупштина Републике Српске израдиће оперативне планове и планове активности зависно од политичке и сваке друге ситуације. Надамо се да ће задужени органи урадити планове после озбиљног и свакодневног праћења и анализе свих дешавања и могућих активности политичке Сарајевске чаршије и тиме имати спремне одговоре. Надамо се да ће све институције Републике Српске и појединци подићи своје активности на већи ниво одговорности према обавезама и Републици Српској.

Позивамо и све оне који су се изгубили у благодати понудама и чарима вазалства да се преиспитају и схвате које зло може да снађе нас народ. Из тог разлога предлажемо да се хитно врате са странпутице по компасу који показује у Републику Српску и Српкси народ призивамо их к знању да је правда достижна и кад тад дођу пред суд правде и народа. ''Па за кога установи народ да је крив нек' одговара''. Са том реченицом су се највише оглашавали у саопштењима Српски вазали када су хапшени Српски борци који су се највише жртвовали за Републику Српску. Мислим да то не треба појашњавати Шаровићу, Бореновићу као и члановима изборне комисије БиХ. Српске академике а посебно професоре и стручњаке права позивамо да својим активностима и на научним стручним образложењима и са постојећим чињеницама ућуткају истинског србомрзитеља бошњачког професора Суада Куртћехајића уразуме. Умјесто говора мржње и негирања постојања др-авне заједнице, јер је то иѕведеница из уставне одреднице да је Босна и Херцеговина, сатављена од дав ентитета и три конститувна нараода. Па стога господин Куртћехајић са својим стручним и правним радовима ће отиће на сметљиште а Република Српска ће трајно живети!

За „Част Отаџбине“
Одбор оснивача