СЛЕДИМО ИДЕЈУ КОМАДАНТА

Сада је свима јасно шта је задатак ОХР-а, високог представника! Наравно, тај њихов задатак, нестанак Републике Српске, је немогућа мисија и са бонским овлашћењима и нелегалним Уставним судом БиХ. Садашњем високом представнику је прихваћена оставка у СБУН, а нови није именован. Међутим то га није спречило да донесе одлуку која гура БиХ у понор, а обелодањује његово криминално деловање. Бошњачка компонента државне заједнице немогућег живљења ликује, од онога како је урадио оно што је обећао, до Џаверићевог " овом одлуком направљен је снажан искорак у цивилизацијском смеру". Овакав поступак су очекивали многи који сматрају да Срби не могу бити у било којој опцији унутар БиХ, само нам није јасно чиме су "инспирисани". Ова одлука није цивилизацијски искорак напред, већ убитачни корак уназад. Били смо уверени да ће укидањем ОХР--а, тј. високог представника бити подстрек изградњи међусобног поверења у БиХ.

Још једном се показало колико је политика конверзативне СДА, погубна за сва три народа у БиХ. Постојала је могућност да се сви заједно ослободимо међународног протектората и кренемо путем просперитета. Овај трачак свјетлости угасила је немерљива мржња Изетбеговића(Алије и Бакира) и СДА према српском народу и њихова фанатична жеља за исламском државом у срцу Европе.

Бонска овлашћења су враћена на политичку сцену искључиво ради разградње и нестанка Републике Српске.

Нико није одговарао од Американаца за геноцид над Индијанцима, и због изазивања нуклеарне катастрофе и стотине хиљада мртвих у Хирошими и Нагасакију, због геноцида у Вијетнаму, Камбоџи и другим афричким земљама. Напади на Младића су уствари напад на српски народ јер тиме желе да се заборави нецивилизацијско деловање НАТО и западних земаља при нападу на Србију и Републику Српску. Сматрамо да сваком Србину и поштенем грађанину Србије и Републике Српске импонује обраћање господина Вучића и господина Додика СБУН, који су доказали целом свету да Србија и Република Српска поштују и спроводе одлуке УН а да то не чине водеће западне силе.

Напокон је свима јасно ко су главни рушиоци Дејтонске БиХ, који су уједно главни кривци за учмалост, мржњу и сиромаштво у БиХ. Питамо се шта грађани БиХ имају од овакве одлуке Валентина Инцка који је "добио зелено светло од прогресивног света" када су сиромашни и не питају се ни за шта. Наравно тренутак доношења одлуке, после објављивања налаза НЕЗАВИСНЕ ЕВРОПСКЕ КОМИСИЈЕ, који се своди на то да у Сребреници је био злочин, а не геноцид, је пажљиво биран. Циљ је да се верификује насиље и неомогући било какво цивилизацијско деловање, а настави са потврдом бишњачког мита о Сребреници.

Дошао је тренутак саборности и свеколиког српског народа у циљу борбе за истину и Републику Српску. Државатворна политика Милорада Додика је обавеза свих политичких странака и државних институција, као и сваког појединца како би успјели то да успијемо. На свима нама је велика одговорност, када морамо бити озбиљни, дрско одлучни у очувању српског народа и Републике Српске. У кризним ситуацијама све квалитетне ствари су врло једноставне. Створити јединствен фронт, заборављајући све што нас раздваја, а потенцирајући оно што нас везује и спаја.

За „Част Отаџбине“
Одбор оснивача