Морамо заштити ствараоце Републике Српске

Реакција Срба на срамну одлуку Високог Представника у БиХ о забрани негирања геноцида у Сребреници је довела до највеће послератне кризе у БиХ. Инцко није самостално донео одлуку нити је то смислио скромни интелект Б.Изетбеговића, веч је његова одлука саставни део општег плана о разбијању српског корпуса, рушењу А.Вучића и М.Додика, нестанку Републике Српске, признавање независности шиптарској држави на простору наше АП КиМ, и свођење Србије на „београдски пашалук”.

Политчку кризу у БиХ нису изазвали Срби. Обавештајне службе и Амбасаде САД , Немачке, В.Британије, ОХР и ВП БиХ заједно са ретроганим снагама Б.Изетбеговића су главни узрочници кризе. Заговарали смо повратак на изворни Дејтон што је била наша велика заблуда и илузија. Наше претње да ће се Република Српска одвојити од федерације БиХ су такође утопија. Морају се Бакиру и његовим менторима показати зуби и рећи доста је било. Код њих не пролазе наше претње одцепљењем јер их они исмевају или не чују, сматрајући да се Срби плаше рата. Треба им дати рок до када морају укинути Инцкову допуну закона о негирању геноцида, па ако то не ураде прогласити независност Републике Српске и решити се беде, зване БиХ. За овај сценарио се мора штошта припремити у Републици Српској. Одлука суда БиХ о одређивању притвора председнику БОРС-а М.Савчићу је политичка одлука и нема везе са правом. Није случајно почело процесуирање челног човека борачке организације. Дају нам до знања да ће Инцкову одлуку предано спроводити. Хоће да нам покажу како ће проћи сваки Србин који не мисли као Бакир. Такође хоће да нас понизе и уплаше. Забраном негирања геноцида у Сребреници желе сакрити своје злочине над српском нејачи у Подрињу. Већ нам стижу извештаји да је Тужилаштво БиХ формирало неколико десетина предмета и да лов на Србе почиње врло озбиљно.

Република Српска формира тимове адвоката да бране утужене и да свима обезбеде правну заштиту. Ово није право решење. Република Српска мора одбранити председника борачке организације а по нашем скромном мишљењу, он не треба да се одазове позиву суда БиХ, јер је НСРС донела одлуку о бојкотовању заједничких институција на нивоу БиХ. Б.Изетбеговићу одговара да ухапси што више Срба бораца и да то користе као још један доказ да је цела ВРС учествовала у злочинима и да је Република Српска геноцидна творевина. Када немају одговоре на нека питања онда за српске руководиоце кажу „они су политички представници из БиХ ентитета, РС је против Дејтонска , позивају ВП да помогне БиХ а њихов приоритетни циљ је да укину дејтонски споразум и створе грађанску државу”. Какав безобразлук и лицемерје, али, морамо се помирити са тим, јер то су њихове карактерне особине. Република Српска може самостално егзистирати па чему онда колебљивост Срба за излазак из заостале и конзервативне БиХ. Не смемо се плашити дементних одлука ЕУ. ЕУ је и сама у великој кризи. Против је мењања граница у БиХ а тражи од Србије да призна новостворену шиптарску државу на својој територији. Тражи од Срба да воде европску политику према Русији и Кини а то јединство немају у ЕУ.

Република Српска не сме дозволити мрзитељима Срба да их међусобно посвађају а званичници РС и лидери странака не смеју наседати Бакировим провокацијама и лажима. Ако се Бакир одлучи да ратом спречи издвајање РС треба му испунити последњу жељу.За „Част Отаџбине“
Одбор оснивача