НЕКА ПОРУКЕ НОВОПРОИЗВЕДЕНИХ ОФИЦИРА ВРС БУДУ НАШИ ПУТОКАЗИ

Освануо је леп и сунчан дан у Београду украшеном државним заставама и гостима из свих делова Србије. Дошли су да присуствују свечаности поводом завршетка школовања младих официра ВРС. Пред беспрекорним стројем младих потпоручника и врховним командантом А.Вучића, уз налете борбених авиона српске авијације, нопроизведени официри, најбољи у рангу се обраћају српском народу уз кратке и јасне поруке које пуне срца свих Срба ма где били. Поручују да их је окупила љубав према отаџбини и слободи свог народа као и брига за будућност својих потомака. Једни уз друге извршавали су своје обавезе савесно, изражавајући тако своју страсну љубав према својој домовини и народу. Њихове поруке осликавају стабилност одбране државе Србије и њених народа. Све оно што видјесмо на овој свечаности даде нам право, да нам се јави жеља да све ово гледамо у нашој Бањој Луци и Републици Српској.

Слава Богу, полако се враћа жеља и надамо се бржем повратку наше славне војске у нашу вјечну Републику Српску. Нашу жељу за повратком војске инспиришу историјски догађаји уз страдање српског народа тамо где нисмо имали нашу државу и нашу војску. Нашу жељу за нашом војском појачавају најновије претње и циљеви Бакира, Комшића, Турковићеве, свих политичких елита сарајевске чаршије и дијела међународне заједнице.

Као дар од Бога, у ово смутно вријеме, Срби су за владаре добили А.Вучића у Србији и М.Додика у Републици Српској, који нас мудро и храбро воде кроз тешка искушења. Српски народ се храбро враћа својим националним вредностима. Окупљамо се око своје вјере, своје заставе, свог писма и своје историје. Ово је потребно да би сагледали своју прошлост и да би знали планирати своју будућност. У овим тешким временима за српски народ, А. Вучић је препородио Србију по свим параметрима. Мирољубиво, мудро и чврсто трасира њен пут уз јасну политику, независне и успешне државе. На том путу поштује све и свакога уз љубав и бригу за свој народ и државу, а уз јасну визију, да је економски успех предуслов за све остало. Створио је војску Србије која је јача него икада пре, гради путеве , брзе пруге , фабрике, болнице, гасоводе, планира изградњу Хидроелектрана заједно са Републиком Српском и финансијски помаже изградњу аутопутева кроз Републику Српску. Све то ради уз поштовање руководства и политике српског народа у РС. Срби осећају оптимизам када виде А.Вучића и М.Додика заједно са међусобним уважавањем и без сујете. М.Додик у својим иступима доноси храбре одлуке и ствара визију слободне и независне Републике Српске, уколико не буде могућ договор са остала два народа у БиХ. Порука М.Додика о путу Републике Српске је свима јасна и зато толики напади на њега и његове ставове. Недорасли, неискусни, кукавице и самољубиви политичари, материјалисти и калкуланти не могу прихватити његове политичке ставове. М.Додик препознаје намере сваког страног саговорника и прошао је многа политичка искушења и представља једног од искуснијих државника у српском народу. Залаже се за мир и договор који је дефинисан дејтонским уговором. Да ли је политички мудро пристати на даље урушавање Републике Српске и њен коначан нестанак. Наравно да није. Има ли ико у Републици Српској да није схватио, да је урушавање Републике Српске, циљ фундаменталисте Бакира и његових србомрзаца и сатрапа. Питамо се који је то Србин који би пристао на ропство и обешчастио жртве свога народа за слободу. Кога представља тај политичар, који каже да не би пристао на авантуру у промоцији самосталности Републике Српске, у случају немогућности договора. Ко му даје право и храброст да изјави, да српски народ није спреман да брани Републику Српску, по сваку цијену. Тај пиончић не зна како Срби бране оно што им је свето. Шаровића и Радовића подсећамо да је странка коју воде била државотворна а да је они претварају у кукавичку и вазалску. Питамо их, да ли им је мало, све што им је омогућила Република Српска а по било ком основу. Ако не схватите наш савет да по сваку цену чувате Републику Српску, све оно што сте остварили у РС, преузеће од вас аге и бегови. Нека вам поруке са промовисања младих потпоручника буде путоказ за повратак српске војске и промовисање кадета у Б.Луци.

Позивамо вас, да 15. Септембра свака српска кућа у Републици Српској буде украшена српском заставом. Будимо саборни и јединствени око наше заставе, писма и вјере уз благослов нашег премудрог Патријарха Порфирија. Нека живи наша Србија и Република Српска. Нека своју слободу остваре и Срби са Косова и Метохије и из Црне Горе.