Јединство Срба као насушна потреба

У време жестоких напада на Србе, из региона и са запада, српски члан председништва БиХ М.Додик, свакодневно изјављује „да је Република Српска привржена миру и да неће спроводити активности које угрожавају мир у БиХ.” Док РС остаје посвећена Дејтону и Уставу БиХ, бошњачки чланови председништва БиХ Џаферовић, Комшић и њихов надређени Бакир, упорно тврде да постоји могућност избијања ратних сукоба у БиХ.

Док се Република Српска за свој опстанак бори правним средствима, Бакир и СДА последњих година производе и гомилају ратну технику и муницију широм ФБиХ за како кажу „злу не требало” . Западни ментори прете увођењем санкција Републици Српској и водећим политичарима у нашем ентитету због тога што поштују дејтонски споразум а не ФБиХ која ствара потпуно нови друштвени систем у БиХ и раде све да нестане дејтонски споразум.

Поставља се питање, ко је овде стварно луд? Република Српска се бори против наметнутих закона високих представника у БиХ, тражи повратак отетих надлежности РС и повратак на изворни Дејтон. Ако у томе не успије онда Србима једино остаје могућност расписивања референдума о независности Републике Српске. Српски захтеви су јасни и биће јаки онолико колико Срби буду јединствени. Самопридошли и самозвани ВП у БиХ Ц.Шмит, подржава бошњачке представнике у БиХ тврдећи да су подјеле и сукоби у држави стварни а да „ Додикови поступци представљају егзистенцијалну пријетњу Дејтонском споразуму.”

Каква ортодоксна лаж и срамота за њега лично и за онога кога је делегирао.

Лидери српске опозиције очекују од „америчких пријатеља” да санкционишу М.Додика . Њихов циљ је да их пријатељи доведу на власт, на прљав начин без избора. Наравно, они би после морали пристати да отворе пут стварању некакве функционалне државе (читај Унитарне). Лидерима опозиције саветујемо да се не радују смени М.Додика преко нелегалног високог представника и без избора, јер од тога нема ништа. Не очекујте да вам стране државе уређују властиту и водите рачуна да таквим поступцима не преузимате Бакирову улогу у рушењу РС и изградњи унитарне БиХ. Својим изјавама Шаровић и Иванић маштају о увођењу санкција Републици Српској и водећим политичарима, плаше народ и оправдавају политику Бакира и СДА. Не треба се радовати било каквим санкцијама јер би оне још више унаказиле БиХ. Тамо где су проблеми не долазе инвеститори. Санкције не доносе ништа добро. Разговор је лек за све проблеме а не америчка каубојштина. Надамо се да је наша опзиција у стању да схвати шта желе Бакир и његови ментори и да ће узети учешће на седници НСРС која се односи на пренос надлежности са нивоа БиХ на ниво нашег ентитета.

Наду у српско јединство даје иницијатива лидера ДНС (Нешића) за одржавање састанка лидера опозиције на коме би се договорили о заједничком наступу на сједници скупштине. С обзиром да се СДС и ПДП нису одазвали његовом позиву то оставља дојам о њиховом нејединству.Надамо се да схватају да је НСРС институција која мора бити носилац свих државних одлука у РС и да ће променити одлуку и показати апсолутно јединство. Уколико се не демонстрира чврсто јединство лидера у РС по питању преноса надлежности или уколико Срби попусте у својим захтевима то ће бити увод у нестанак РС и утапање у Бакирову унитарну БиХ. Покушај Вашингтона да са Бриселом усагласи притисак на Србе и наметну санкције РС и М.Додику није успео јер се са тим Мађарска није сложила.Вашингтон и даље користи санкције као вид притиска и њима покушава дисциплиновати непослушне на Балкану а то су по њиховом Срби.

Позивамо наш народ, да будемо јединствени и да не наседамо на њихове претње.Останимо храбри и одважни у одбрани тековине за коју је погинуло више од двадесет три хиљаде наших најбољих синова и кћери.

За „Част Отаџбине“
Одбор оснивача