KАКО БРЗО И ЕФИКАСНО ИСТЕРАТИ НАТО ИЗ СРБИЈЕ?!

Да не буде забуне, и да то разјаснимо одмах на почетку текста - иако Србија није формална чланица евроатлантског савеза, потписаним и обавезујућим билатералним споразумима (закључно са недавно ратификованим - СОФА) и практичном применом истих, а све на бази оквирног документа ироничног назива ”Партнерствo за мир” - НАТО је добио све што му је било потребно да спроведе своје будуће циљеве на терену наше отаџбине, укључујући чак и његове активности преко Дрине, и то без обавеза према самој Србији. Србија, иако није званично пуноправни члан алијансе, изгубила је много од своје суверености, и довела себе, али посредно и Србе у Републици Српској, као и у Црној Гори, у отежано стање пузајуће и тихе окупације, и у непосредну опасност, која, може врло брзо постати и не тако тиха, и не тако невидљива.

Основни проблем, је, у скривању праве истине од народа о томе шта је потписано од стране власти, односно покушају исте да под све већим притиском јавности, изврне чињенице и представи грађанима НАТО споразуме на потпуно другачији начин, настављајући тиме даљи психолошко-пропагандни рат. Како наводи професорка Јелена Пономарјова, шефица катедедре за упоредну политиколигију руског државног универзитета МГИMО: ”Западне врхушке воде психолошко-историјски рат и против Русије и против Србије. Најпре се чињенице једноставно изврћу, затим се интерпретирају и информација се пакује тако да чињеница постаје фалсификат и у таквом облику се пушта у медијско поље. Један од нивоа тог рата је смисаони, метафизички, на ком се врши замена аутентичног смисла туђим смислом“. Свој однос према савременој Србији ја могу да изразим речима Јевгенија Замјатина: бојим се да Србији на крају неће остати никаква друга будућност осим њене прошлости“.

Колико истинито звуче ове прогнозе и докле је српска власт спремна да иде најбоље говори став који је српски премијер недавно јавно саопштио грађанима: ”Ја нећу ићи у коалицију са онима са деснице који су против НАТО , као ни са онима који су за санкције Русији!”Да ли је могуће да је тиме изједначио као једнаке крајности, оне који су против НАТО-а, са онима који су за санкције Русији?! Тиме је и јавно потврдио формалну политику власти: нећемо (још увек) да уводимо санкције Русији, али ми (доказано) нисмо против НАТО интеграција?!

У чије име власт говори да није против НАТО-а? У име народа, сигурно не, бар не у име оних минимум 80%, који другачије мисле! Да ли је то та неутрална и независна политика, на коју се позива власт док се обраћа народу? Опет за већину разочараног народа није, јер је имао прилику да се увери у ”неутралност” кроз примену срамног Бриселског и других евроатлантских споразума, којима полако али сигурно нестаје суверенитет Србије над сопственим територијама. Нећемо Вас замарати у овом тексту са самим детаљима разних НАТО споразума (СОФА, ИПАП, ”Партнерство за мир”, и др.) о којима је протеклих месеци пуковник Горан Јевтовић стручно, аналитично и крајње транспарентно (уз приложене документе оних који су исте потписали), информисао српску јавност, да нико од представника саме власти није био у могућности да му било којим реалним одговором и контра аргументом оповргне излагања (не рачунајући неуспешне покушаје ”државних аналитичара”), па се на крају све свело на сурову истину, да је сва прича о тзв. војној неутраности Србије и наводној равноправној позицији између Истока и Запада, у ствари једна велика превара јавности.

Зато ћемо се концентрисати на суштину питања из наслова: Како брзо и ефикасно истерати НАТО из Србије?!

За тај приоритетан и за наш народ судбински важан циљ, потребно је искористити управо предстојећу предизборну кампању, када све упапред изгледа изгубљено, обзиром да је власт последњим потезима додатно компромитовала и ослабила скоро сву, иначе разједињену опозицију, у коју је народ ионако подробно разочаран. Покушавајући да препознају за кога би гласали, односно да ли би уопште за неког гласали, заокруживањем неког ко неће прећи цензус, или одлучујући се да не изађу на биралишта, грађани несвесно помажу самој власти, тј. управо онима против којих се боре! На жалост, комбинација изборних закона, математике и комбинаторике уз ”неочекиване” прелетаче у изборну коалицију власти која медијским и другим манипулацијама наставља да ради на штету и диверсификацију ионако разједињене опозиције, довели су до тога да су главне активности већине политичких актера усмерене у скупљање потребне количине гласова за предају изборних листа, политичку трговину, и на њихово лично позиционирање, пре и после избора.

Зато треба искоритити овај тренутак кад су ”партијски штабови у пуном погону” и кад су сви ангажовани око избора (који нису ни последњи ни судбински за Србију, и којих ће свакако поново бити, и то брже него што многи мисле), и концентрисати се, да се заједнички реши велики задатак на коме је део организација, покрета и појединаца већ почео озбиљно да ради: Како отерати НАТО из Србије?!.

Једноставно, омогућити свима који су на јавној сцени да се покажу ко су у ствари, и колико им је Србија и народ србски важан, и за чега се у ствари боре! И Шешељу са СРС-у који излази сам на изборе, и Поповићу и СНП-у који је одлучио да се кроз коалицију са влашћу бори против НАТО-а(?!), и Патриотском блоку ДСС-а, Двери и интелектуалаца, и Покрету за Србију, и Заветницима, и Родољубивом савезу, и коалицији Треће Србије и Народне мреже и свим другим странкама и левичарским, десничарским покретима и уопште патриотским и родољубивим организацијама, које су против НАТО-а, на начин да се тражи једноставно изјашњавање да ли је Србија за или против постојећих и потписаних НАТО споразума? Дакле, свих споразума звали се они ИПАП, СОФА и слично, као и свих других насталих на бази основног споразума о ”Партнерству за мир” потписаног 2006. године под називом ”оквирни докуменат”, којим смо дефинитивно као земља, кренули под окриље еуроатлатлантског савеза)

На тај начин, власт више не може да опструише жељу народа, и да каже да референдума о НАТО-у неће бити, кад ми и ни не улазимо формално у алијансу. На овакав начин, власт не може да порекне да имамо право као грађани да се не слажемо са оним што је потписано и желимо исто да раскинемо (у свим билатералним уговорима којим су потписани споразуми, па и овим, постоји право на отказивање истих, без обзира на рок за примену, који је потребан да по раскиду спразума истекне), а што је много важније оваквом иницијативом би се ИСТЕРАЛИ НА ЧИСТИНУ СВИ ОНИ ИЗ ”ПАТРИОТСКЕ И РОДОЉУБИВЕ ОПОЗИЦИЈЕ” КОЈИ ОВО НЕЋЕ ИЛИ НЕ ЖЕЛЕ ДА ПОТПИШУ И ПОДРЖЕ!”

Значи, господо родољуби и патриоте, било да сте организовани у странке у власти или опозицији, ево добре прилике да покажете на делу вашим гласачима и грађанима оно за чега се јавно залажете, и да заједно кроз неколико корака урадимо праву ствар за Србију, следећим редом:

   1.) Потписивање документа, од стране лидера или овлашћеног потписника странке, организације, покрета који је сагласан да се тражи референдумско изјашњавање грађана за раскид свих НАТО споразума?
   2.) Заједнички излазак на организовани велики митинг свих грађана на који ће све поменуте организације јавно путем медија позвати све своје присталице да се окупе и дају подршку овој иницијативи са условом да сви дођу на скуп БЕЗ СТРАНАЧКИХ ОБЕЛЕЖЈА само са србским заставама и обележјима против НАТО, и другим који су у функцији подршке овој иницијативи.
   3.) Да се у име грађана Србије преда формалан захтев власти са потписима грађана да се спроведе референдумско гласање по основу ове иницијативе.
   4.) Да се на будућем референдуму гласа већински против споразума и тиме натера власт да: легитимно на бази већинске воље народа легално раскине актуелне НАТО споразуме!

Делује компликовано и неизводљиво? Уопште није, ствар је врло једноставна, наравно, ако се исто жели постићи, јер свака странка и покрет и политичка организација зна колико оквирно има гласова, и колико им треба да пређу изборни цензус, а када се саберу гласови странака које се макар декларативно залажу против НАТО алијансе, у питању су стотине хиљада или чак милиони грађана! Свакако више него довољно, и потписника и оних који треба да се окупе и кажу: НЕ НАТО! У чему је онда проблем да све странке, покрети и организације потпишу документ (чак и по списку по азбучном реду да не би било сујете које од потписника важнији и већи) и позову све своје присталице на организован митинг и изабран датум који ће се унапред договорити ?

Ми се тренутно као народ налазимо у стању апсурда! Коалиција власти укључујући и оне њихове истомишљенике који су ван парламента и који су за НАТО и против Русије, захваљујући изборној комбинаторици владаће Србијом и усмераваће је ка даљој НАТО сарадњи са мање од 20% стварних гласова. С друге стране они који представљају родољубиву опозицију и ванпарламентарне покрете и организације који не могу да скупе више од 20% гласова, посредно представљају оних 80% или можда чак 90% грађана који су против НАТО-а, и за Русију!

Ево зато праве прилике, да бар један део већински родољубиве Србије подржи једну исправну иницијативу која се своди на једноставно питање: ЗА или ПРОТИВ НАТО-а. А када се окупи довољан број грађана и одлучно каже НЕ, онда ће се и власт и они ”родољуби” који су дошли под њено окриље добро замислити: ”хоће ли моћи даље са паролома за Србију, а у пракси на штету Србије?!”

Који год да се нађе изговор, и ако због било ког разлога неко не потпише докуменат, и не пристане ДА БУДЕ ПРОТИВ НАТО И ЗА СРБИЈУ и не буде подржао иницијативу и потписом, и речју и делом, народ ће бар знати истину: ДА ЈЕ ТАЈ ЗА НАТО, И ПРОТИВ СРБИЈЕ!

Порука политичким и другим организацијама: Покрет ЧАСТ ОТАЏБИНЕ је неполитичка, нестраначка, непрофитна и невладина организација, и ова иницијатива није афирмативне природе са намером да се наметнемо другима већ да друге позовемо да се окупимо и будемо јединствени око једне ствари: а то је да смо против НАТО алијансе! Порука грађанима: Ако дође до покретања овакве иницијативе и организације великог нестраначког и општенародног неполитичког скупа против НАТО-а, а Ви драги грађани не дођете у довољном броју и не покажете личну одговорност према овом судбинском питању, и иницијатива због слабог одзива не успе, (како ће онда успети референдум), знајте да и Ви, вашим чињењем тј. нечињењем, такође уз власт носите огромну одговорност, јер ћете помоћи, да већина сазна: ко смо, за кога смо, од чега смо, и где нам је место у модерној историји!

ИО Удружења „РС – ЧАСТ ОТАЏБИНE“