Професорова ратна одора

Експерти кажу да је у БиХ успостављен оперативни и командни центар Исламске државе за извођење терористичких операција у целој Европи и да се то јасно види с обзиром на чињеницу да су најважнији људи из света тероризма налазе у граду подно Требевића. Многи од њих кажу да посебно треба обратити пажњу на Абу Хамза, који представља претњу како за безбедност БиХ тако и светској безбедности јер је био важан официр у одреду "Ел муџахедин" и учествовао у њајгнуснијим злочинима у Босни . Интересатно је да долази код поглавара Исламске заједнице Хусеина Кавазовића, гостује на телевизијама као што су ТВ1, Н1, даје изјаве и креће се као да према њему нису предузете никакве мере надзора.

Поред њега безбедносне службе БиХ су регистровале шест лица из Гвантанама те да је БиХ прва у свету по броју повратника из тог америчког затвора. Такође и многи други који су у мисији која подразумева увођење нове верзије ислама у БиХ. Занемарујући чињеницу да лидер СДА и бошњачки члан Председништва БиХ Бакир Изетбеговић не дозвољава било какве мере у борби против тероризма, па ни оних најнужнијих, просто је невероватно да у овим набрајањима потенционалне опасности над Балканом, нико не спомиње име једног од најутицајнијег фундаменталисте “Мудреис” Незима Халиловића.

Сарајлије кажу да је кључ Мудерисовог угледа и утицаја је ипак у његовим ратним заслугама. За време рата Мудерис је био командант "4. Муслиманске славне бригаде". Одликован је "Златним љиљаном" и из "Армије републике Босне и Херцеговине" је демобилисан са чином пуковника. Његове проповеди петком се нестрпљиво ишчекују поготово након бацања проклетсва на Србе и Русе из џамије „Краљ Фахд“, за чију изградњу је потрошено енормна количина новаца да би се са ње бацале клетве. Да су ратне заслуге “велике” зар четврта велика не би била Витешка? А да се проповеди исчекују истина је. Значи постоји неки несклад? Али нико од виђенијих „хаџија“ нема утиацај на "масе", уверљивост и харизму као педесетогодишњи Мудерис. Док говори "да кампања против Бошњака односно против БиХ и стављње БиХ и неких организација и људи на црну листу међународног тероризма је једна смишљена кампања која се уклапа у једну општу исламофобију против муслимана у читавом свијету, или о акцијама "бомбаша-самоубица" цитирамо: "Када се исцрпе све друге методе и када се живи у безличном свијету, шехидске акције, по мом скромном мишљењу имају шериатско оправдање и смисао, а Алах најбоље зна."

“Професор” у овоме духу одгаја омладину док се под његовом идеологијом постављају службеници у Суду и Тужилаштву Бих и у министарству безбједности, јер како објаснити да никоме у овим институцијама у цитираном нема ништа што би изазвало њихову реакцију.

Тужилаштво БиХ, на челу са Гораном Салиховићем и "политичким пуленима", директно се укључује у политичке процесе и ради искључиво на политичком плану реализације "Исламске декларације" , тј обезбеђивању несметаног деловања Исламске државе. Јер да није тако можда би поменуто тужилаштво и Суд БиХ ушло у оквире закона и законитости, за које би важиле пресуде Међународног Суда за људска права цитирајући начела призната код цивилизованих народа. Да сматрамо да је господа изнад закона било би претенциозно, а да нису цивилизовани малициозно.

Шта је онда у питању? Да ли је утицај професора пресудан, као што је пресудна његова ратна одора да постане „модни крик“ за младе од Блиског истока до Европе. Јер желимо да посетимо да је коњички Мудерис рођен у Жепи носио пре 25 година мараму какву носе војници ИСИЛ-а данас.

Бојим се да су као што су обрнули злочинце и жртве, кроз велике лажи и манипулације о српском народу, да нам обрћу и оно што видимо властитим очима. Безбожна сила и лаж марширају руку под руку српским земљама док размишљамо како да преживимо. Без части и отаџбине ни живот нам није потребан.

За ИО „РС-ЧАСТ ОТАЏБИНЕ“
Б.Окука-Црни