ВЕЛИКА САБОРНА ИНИЦИЈАТИВА ПОКРЕТА ”ЧАСТ ОТАЏБИНЕ” И ”ПОКРЕТА ЗА СРБИЈУ” ЗА РАСКИД СВИХ СПОРАЗУМА СА АТЛАНТСКИМ САВЕЗОМ И ИЗБАЦИВАЊE НАТО ИЗ СРБИЈЕ

АЛ’ ТИРЈАНСТВУ СТАТИ НОГОМ ЗА ВРАТ, ДОВЕСТИ ГА К ПОЗНАНИЈУ ПРАВА, ТО ЈЕ ЉУДСКА ДУЖНОСТ НАЈСВЕТИЈА! (Његош)

Да би сачували своју и част своје отаџбине и свих оних који су се за њу борили и гинули да би нам очували ово што данас имамо, да би одбранили земљу, народ, наш идентитет који вековима негујемо и вредности које делимо, да би обезбедили нашој деци и будућим поколењима нормалан, частан и поноснан живот достојан човека, услов свих услова је да прво ослободимо нашу земљу од савременог окупатора званог НАТО ПАКТ!

Актуелним билатералним споразумима које су потписале српске власти са евроатлантским савезом (”Партнерство за мир” тј. ”Оквирни споразум”, на бази кога су потписани остали тзв. ИПАП, СОФА - НСПО споразуми) омогућен је највећи могући степен присуства припадника НАТО савеза у земљи Србији, њихово кретање и рад на терену, коришћење наших војних и цивилних ресурса, контрола и надзор над целокупним безбедносним апаратом, управљање и усмеравање развоја војске, наменске индустрије и свеукупног система одбране по НАТО стандардима, остварен пуни утицај на цивилну власт, њихове одлуке, а тиме посредно и на облик организовања, живота и рада наших грађана, чиме је и без формалног приступања у НАТО пакт:

НАША ЗЕМЉА У ОКУПИРАНОМ СТАЊУ!

Због тога, покрет ЧАСТ ОТАЏБИНЕ и ПОКРЕТ ЗА СРБИЈУ, односно, ми, бивши ратни команданти, ветерани, добровољци, припадници војске, полиције и највиших цивилних структура власти који су се борили за своју отаџбину - родољуби и патриоте, домађини, часни појединци, организације и удружења, родољубива омладина и србски патриотски покрети, одлучили смо да испунимо своју свету дужност – да ослободимо своју отаџбину тако што ћемо отерати окупаторе из ње:

НАТО ПАКТ – НАПОЉЕ ИЗ СРБИЈЕ!

У циљу реализације овог, за нас, највишег, најважнијег и првог циља- ослобођења наше отаџбине – у суботу 20. фебруара 2016. године кренули смо са нашим активностима и значајно допринели великом успеху анти-НАТО скупoва одржаних 20. фебруара и 27.марта Београду, и потом наставили са непрекидним јавним активностима на терену целе Србије како би се се:

РАСКИНУЛИ ПОТПИСАНИ СПОРАЗУМИ СА НАТОМ И СВИ ЊЕГОВИ ПРИПАДНИЦИ, СВИ, И ЦИВИЛНИ И ВОЈНИ – ИСТЕРАЛИ ИЗ СРБИЈЕ!

Актуелна српска власт, и садашња техничка, и будућа формална након избора, дужна је, да, на бази легитимне воље којом ће велика већина грађана Србије подржати и потписати ДЕКЛАРАЦИЈУ ЗА СЛОБОДНУ СРБИЈУ БЕЗ НАТО, раскине све потписане споразуме и уговоре: Партнерство за мир-Оквирни споразум, ИПАП и СОФА и тиме омогући:

ОДЛАЗАК НАТО ИЗ СРБИЈЕ!

Поштујемо међународно право искључиво на бази одлука Савета безбедности, највишег тела УН, стога након одласка НАТО-а из Србије и раскидања свих споразума, сарадња са атлантским савезом се може одвијати искључиво као и до 1999. године, на бази резолуције 1244 и Кумановског споразума, а у Републици Српској, искључиво на бази изворног Дејтонског споразума из 1995. године, што су од Савета безбедности УН верификовани и међународно важећи споразуми. Не заборавите колику смо цену као народ платили да се у наметнутом ратовима за ове споразуме изборимо! Нико нема права да у миру преда нашу земљу окупатору који је невољно, свестан тадашње снаге народа и војне моћи потписао споразуме и резолуције из 1995. и 1999. који гарантују пуну слободу и суверенитет Србије и Републике Српске. Невољно, али их је потписао! Ми добро разумемо међународне односе, интересе, и крајње намере великих сила када је србски простор у питању. Ми нисмо за рат већ за мир. Управо ради мира, ми:

НЕЋЕМО ”ПАРТНЕРСТВО ЗА МИР” СА ”ПАРТНЕРИМА ЗА РАТ”

Ми, покрет ЧАСТ ОТАЏБИНЕ и ПОКРЕТ ЗА СРБИЈУ се не боримо за ускостраначке и себичне партијске циљеве, већ се одлучно боримо да ми и наш народ живимо ЖИВОТ У СЛОБОДНОЈ СРБИЈИ! Када ослободимо Србију од НАТО пакта, створиће се услови за легитимне и фер изборе какви једино могу и требају да буду у слободној, независној и сувереној земљи без утицаја страног и издајничког домаћег фактора, и тада ће грађани слободне Србије бирати оне најбоље у нашем народу, који ће их храбро, непоколебљиво и мудро водити у овим изазовним временима, уз помоћ својих савезника, свога народа и земaљске и небеске правде и права.

Наше активности које настављамо саборно са другим покретима, организацијама и удружењима, неће престати 24.априла јер онe немају никакве везе са изборима за нову власт већ имају везе са избором: ЗА ОКУПИРАНУ ИЛИ ЗА СЛОБОДНУ СРБИЈУ и зато ће оне непрекидно трајати све до испуњења првог и најважнијег циља – РАСКИДАЊА СПОРАЗУМА И ПРОТЕРИВАЊА НАТО-а ИЗ СРБИЈЕ, дакле трајаће, све док се Србија не буде СЛОБОДНА! И поред потпуне блокаде медија и свих нелегитимних покушаја власти и страних непријатеља Србије, који ће настојати да онемогућe или обезвредe наше јавне и законске активности, наш глас ће се сигурно чути и доћи ће на крају до сваког грађанина наше земље.

Зато, позивамо све грађане, у земљи и у иностранству, али и све чланове политичких странка и оних опозиционих, и оних у власти, као и чланове свих удружења, покрета и организација, да буду независни у свом избору одлуке да нас подрже да се заједно супротставимо НАТО пакту, да мисле својом главом, за своју будућност и будућност своје деце и унучади, да се не боје и да нам се прикључе на путу ослобођењa Србије од НАТО окупације!

Данашње родољубиве и патриотске снаге су подељене и наступају раздвојено, народ је збуњен, енергија се расипа, што иде посебно у прилог нашим непријатељима, и домаћим издајницима. Организују се посебни скупови на тему анти НАТО кампање, у истом граду, и у кратком временском периоду јер организатори не могу да се договоре о заједничком наступу, фокусирајући се на актуелну изборну кампању, смањујући на такав начин снагу општенародног отпора НАТО окупаторима. Наша порука политичарима је да ће 24. април - дан избора проћи, али ће анти-НАТО активности трајати и после тога, све до коначног циља – до слободне Србије без НАТО!

Наше активности ће бити јавне и препознатљиве широм Србије јер ћемо се на скуповима, манифестацијама, трибинама, медијским наступима и сл. борити пре свега за одбрану и ослобођење земље од НАТО пакта, за ЧАСТ ОТАЏБИНЕ са ПОКРЕТОМ ЗА СРБИЈУ. Наша обележја на сваком скупу ће бити СРБСКА, национана и традиционална и уз обeлежјa нашe једноверне браће са истока и других наших савезника биће у функцији не страначке политике, већ у функцији борбе против окупације и протеривања НАТО ПАКТА ИЗ СРБИЈЕ.

Израдили смо и јавно објавили ДЕКЛАРАЦИЈУ О СЛОБОДНОЈ СРБИЈИ БЕЗ НАТО - обавезујући кровни документ о саборности, којим смо позвали као потписнике све часне и родољубиве покрете, удружења, странке, организације и појединце да нам се придруже да заједно истрајемо у борби док не избацимо НАТО из Србије. Редовно ћемо обавештавати јавност о потписницима декларације чији ће потпис бити истовремено и гаранција и највећа обавеза пред спрпским народом у борби до крајњег циља – слободне Србије без НАТО!

Зaлагаћемо се одлучно за општу саборност и широки фронт отпора, и борити се све док год не постигнемо наш циљ и ослободимо се НАТО окупације и наметнутих евроатлантских и неоколонијалних интеграција и процеса, који нам директно онемогућавају и бране да будемо самостални, слободни и да спроводимо државотворне одлуке у интересу србског народа и државе.

Када наша отаџбина једног дана буде слободна и суверена, покрет ЧАСТ ОТАЏБИНЕ и ПОКРЕТ ЗА СРБИЈУ ће се залагати да будућа слободнo бирана србска власт спроведе следеће стратешке ОДЛУКЕ које ће омогућити потпуно независну, суверену, часну, поносну, просперитетну, здраву и срећну СРБИЈУ:

1.) РАСКИД БРИСЕЛСКОГ СПОРАЗУМА

2.) ПРЕКИД ЕУ - ЕВРОАТЛАНТСКИХ ИНТЕГРАЦИЈА И РАСКИД СВИХ ШТЕТНИХ СПОРАЗУМА ПОТПИСАНИХ СА ЕВРОПСКОМ УНИЈОМ

3.) ВРАЋАЊЕ СВИХ ОДУЗЕТИХ НАДЛЕЖНОСТИ РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ И РЕФЕРЕНДУМ О САМОСТАЛНОСТИ И СПАЈАЊУ ИСТЕ СА СРБИЈОМ

4.) ВРАЋАЊЕ СВИХ ПРОГНАНИХ ПРИПАДНИКА СРБСКОГ НАРОДА НА СВОЈА ОГЊИШТА И ОСТВАРЕЊЕ СВИХ ПРАВА КОЈА МУ ПРИПАДАЈУ

5.) ЗАХТЕВ ЗА РАТНУ ОДШТЕТУ И НАПЛАТА ПУНЕ РАТНЕ ШТЕТЕ УЧИЊЕНЕ ТОКОМ НАТО АГРЕСИЈЕ 1999.ГОДИНЕ

6.) СРБСКИ НАРОД БИРА СЛОБОДНОМ ВОЉОМ СВОЈЕ СТРАТЕШКЕ САВЕЗНИКЕ И ОДЛУЧУЈЕ СЕ РЕФЕРЕНДУМСКИ O УЧЛАЊЕЊУ У ВОЈНЕ, ПОЛИТИЧКЕ И ЕКОНОМСКЕ САВЕЗЕ

7.) РАЗВОЈ ВОЈСКЕ И ЦЕЛОКУПНОГ СИСТЕМА ОДБРАНЕ ЋЕ БИТИ ПРИОРИТЕТ И ГАРАНТ БЕЗБЕДНОСТИ СЛОБОДНЕ СРБИЈЕ УЗ РЕДОВНО СЛУЖЕЊЕ ВОЈНОГ РОКА

8.) СЛОБОДНА СРБИЈА ЋЕ ОДМАХ ВРАТИТИ СВЕ ОБАВЕЗЕ ПРЕМА ММФ-У И ПРЕКИНУТИ СВУ ДАЉУ САРАДЊУ ЗАДУЖИВАЊА И САРАДЊЕ СА ЊИМ

9.) ТРАЈНА ЗАБРАНА ПРОДАЈЕ ЗЕМЉЕ СТРАНЦИМА, ЗЕМЉЕ КОЈА ЈЕ ОДУВЕК ПРИПАДАЛА И ХРАНИЛА СРБСКОГ СЕЉАКА И СРБСКИ НАРОД

10.) РАСКИД СА НЕОЛИБЕРАЛНИМ ЗАПАДНИМ ЕКОНОМСКИМ МОДЕЛОМ, ОПОРЕЗИВАЊЕ СТРАНИХ БАНАКА, РАЗВОЈ ЗЕМЉЕ КРОЗ ПОДРШКУ СРБСКИХ РАЗВОЈНИХ БАНАКА, ПОВЕЗИВАЊЕ И ОКРЕТАЊЕ СЛОБОДНОМ ЕКОНОМСКОМ СВЕТУ И НЕУСЛОВНИМ САВЕЗИМА, СТВАРАЊЕ УСЛОВА ЗА ПОВРАТАК ДИЈАСПОРЕ, ОТВАРАЊЕ СЛОБОДНИХ ЗОНA ЗА ИНВЕСТИЦИЈЕ, ПУНА РЕИНДУСТРИЈАЛИЗАЦИЈА, РАЗВОЈ ПОЉОПРИВРЕДЕ, ИНФРАСТРУКТУРЕ, ТУРИЗМА , ВИСОКОГ ТЕХНОЛОШКОГ НИВОА ПРОИЗВОДЊЕ, ИЗВОЗА, И ОПШТИ ПРОСПЕРИТЕТ НАРОДА И ДРЖАВЕ.

11.) ИЗРАДА ЈЕДИНСТВЕНЕ И ДУГОРОЧНE НАЦИОНАЛНE СТРАТЕГИЈE СРБСКОГ НАРОДА– KAO ОСНОВE ОКО КОЈЕ ЋЕМО СЕ СВИ ОКУПИТИ И СПРОВОДИТИ JE У ВЕКОВИМА ПРЕД НАМА!

12.) НЕПРИЗНАВАЊЕ НЕЛЕГИТМИНИХ И НЕОСНОВАНИХ ОПТУЖНИЦА ПРЕМА БРОРЦИМА И ПРИПАДНИЦИМА СРБСКОГ НАРОДА, РЕВИЗИЈА СВИХ ПРАВНО НЕОСНОВАНИХ ПОСТУПАКА

13.) ПРОЦЕСУИРАЊЕ И ПРИВОЂЕЊЕ ПРАВДИ СВИХ ПОЈЕДИНАЧНИХ ЗЛОЧИНАЦА И АГРЕСОРА КОЈИ СУ УБИЈАЛИ СРБСКИ НАРОД

14.) ПРИВОЂЕЊЕ ПРАВДИ, ПРОЦЕСУИРАЊЕ И ЗАКОНСКА ОСУДА СВИХ ПОЈЕДИНАЦА КОЈИ СУ ОПЉАЧКАЛИ ДРЖАВУ ИЛИ ДРЖАВНА ПРЕДУЗЕЋА, ПРЕКРШИЛИ УСТАВ, И ИЗДАЛИ НАЦИОНАЛНЕ ИНТЕРЕСЕ

15.) ОСНИВАЊЕ ЈЕДИНСТВЕНОГ МЕМОРИЈАЛНОГ КОМПЛЕКСА ЖРТАВА ГЕНОЦИДА КОЈИМ ЋЕ БИТИ ОБУХВАЋЕНЕ СВЕ ЖРТВЕ СРБСКОГ НАРОДА, КОЈИ ЋЕ БИТИ ДЕО УСТАВА И УСТАВНЕ ОБАВЕЗЕ ПРИЗНАВАЊА ИСТОГ И ОЧУВАЊА ИСТИНЕ ЗА СВА БУДУЋА ПОКОЛЕЊА

16.) ОКРЕТАЊЕ НАРОДА СЕБИ, СВОЈОЈ ВЕРИ И ПОРОДИЦИ, СВОМ НАСЛЕЂУ И ПРЕЦИМА, СВОЈОЈ КУЛТУРИ И ТРАДИЦИЈИ, ПРАВОСЛАВЉУ, САБОРНОСТИ, ДУХОВНОСТИ, УЗ ЈЕДИНСТВО ВЕРЕ И НАЦИЈЕ

17.) ТРАЈНО ЗАЛАГАЊЕ ДА САВ СРБСКИ НАРОД ОСТВАРИ ПРАВО ДА ЖИВИ ЗАЈЕДНО У ЈЕДНОЈ ЈЕДИНСТВЕНОЈ ИСТОРИЈСКОЈ ДРЖАВИ СРБСКОГ НАРОДА

Председник покрета ЧАСТ ОТАЏБИНЕ Председник ПОКРЕТА ЗА СРБИЈУ
Генерал Родољуб Анђић Владимир Кршљанин