Спомен-чесма за вечно сећање на Милицу Ракић

Одржан помен Милици Ракић у Батајници и протест против НАТО злочинаца

На дан погибије Милице Ракић, у насељу Економија у Батајници одржан је помен малој новомученици и свим цивилним жртвама и погинулим војницима и официрима за време агресије НАТО 1999. године.


Помен је одржан поред спомен-чесме, подигнуте пре три године у њену част. Затим је на суседном игралишту спортског центра „Милица Ракић“ одржан протест под геслом „Србија без НАТО-а, јер злочини не престају". Организатори помена и протеста били су Покрет за Србију и удружење Част отаџбине Републике Српске.

На протесту су говорили Зоран Самарџић, Саша Рудић, Бранислав Окука, Љубинко Ђурковић, Горан Петронијевић, Душан Козић и Владимир Кршљанин.
Водитељ скупа је била Катарина Момировић, студент из Београда, вршњакиња Милице Ракић.


Издвојили бисмо из обраћања следеће делове:

- Бранисалав Окука председник Извршног одбора Част Отаџбине је рекао: „Ко од нас има право да говори о анђелима који су нашли своје место у царству Небеском, али морамо знати да се злочиначко НАТО бомбардовање ове земље и овог народа покушава замаскирати. Уопште прихваћеном ћутању и уопште прихваћеном квалификовању кривица српску децу је дозвољено убијати. Јер у њиховим плановима ми немамо будућност.“
Порука на крају његовог излагања је да од часне отаџбине нема ништа светије!

- Битно је нагласити да је адвокат Петронијевић између осталог говорио о погибији албанске деце чији су родитељи прихватили гаранцију српских снага и одлучили да се врате на своје огњиште. Да би осујетили њихову намеру Нато убице су их гађали напалмом.

- Скуп је завршен говором Владимира Кршљанина председника Покрета за Србију. НАТО је створила она иста олигархија која вековима предводи крсташке, колонијалне и империјалистичке ратове, када помоћу Хитлеровог Трећег Рајха није успела да сруши цивилизацију, већ је доживела тежак пораз. НАТО је политичко и војно језгро савремене империје, антицивилизација, алијанса за покоравање света, чији је један од деривата Европска Унија. Чак нескривено носе и заједничко име – „евроатлантске интеграције“ и имају исту формалну престоницу – Брисел. НАТО фашизам је савршенији од Хитлеровог. Његов терор трпимо већ 25 година. Најпре смо му се 10 година успешно и херојски супротстављали, толико успешно да и 15 година пошто нас је НАТО формално окупирао, свет и даље верује у нас. Будимо и ми непоколебљиви у својој вери - рекао је Владимир Кршљанин.