Војвода Мишић краљу Александру

Када политичари закажу цјену плаћа народ

У овим данима пратећи догађања у региону, са посебним освртом на Републику Српску, у чијем стварању смо учествовали и благо речено нализимо се у стању шока и неверице. У наша сјећања навиру мисли јединства које је владало у општем покрету и борби за слободу српског народа током одбрамбено отаџбинског рата. То јединство резултирало је настаком РС и стицањем услова за билошки опстанак српског народа. Такође спремност за велику жртву показали су срби на територијама које су после дејтона припале федерацији, када су се одрекли свега материјалног и изабрали неизвјетнсност али ипак живот у Републици Српској, да не говоримо о миру и починку за своје мртве.

Шта се деси? Ко помути свијест? Ко понуди Јудине сребрењаке? Ко нас то подијели? Ко упорно мотивише србе на србе?

Да ли је то немоћ идеје, демократије, знања...? Или понуде нових вриједности, која бира улицу за устоличење у фотеље или нестанак РС. Због чега се крију организатори у свом позиву за протест. Ко сноси милионске трошкове за највљене митинге? Што тај новац не усмјере на рјешавање проблема, па им би политчка позиција била сигуранија у путу за будућност. Ко злоупотребљава Србе и води у сукобе користећи њихово тешко матреијално стање. Из тог разлога позивамо орагнизаторе протеста да их откажу. Те да се врате у Скупштину и траже рјешење за соцјилна и друга питања.

Часни трпећи народ позивамо да покаже зрелост и не дозволи манипулисање са њима и игнорише овакву врсу позива који једино служе за дестабилизацију Српске. БОРС позивамо и све друге нестраначке организације проистекле из одбрамбено отаџбинског рата да позову своје чланове да не учествују у уништењу Републике. Планирана средства позивамо да уплате у неки хуманитарни фонд . Министар МУП-а треба да дјелује у циљу спречавања било каквих последица по Републику Српску и српски народ. Те стога забрани одржавање оба скупа.

За неупућене „обојена револуција“ и „хибридни рат“ представљају процесе политичке агресије против одређене државе, само се разликују извођачи радова. Само изгледа да неки нису сигурни чија је држава Република Српска. С тога на крају политика је преозбиљна ствар да би се њоме бавили само политичари, јер када политичари закажу народ плаћа цехове без обзира на њихову висину.

за „ЧАСТ ОТАЏБИНЕ“
генерал Родољуб Анђић