ВЛАДА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

Захвалност на државничком позиву за мир и спречавање сукоба у Републици Српској

Поштовани г-дине Вучићу,

Захављујемо Вам се на одговорности коју сте исказали организацијом ванредне конференције за штампу 11. маја 2016. на којој сте изнели упозоравајуће информације о могућој дестабилизацији прилика у Републици Српској и са које сте главним актерима на политичкој сцени упутили одлучан и јасан позив за мир и стабилност поводом најављених митинга и контрамитинга у Бања Луци 14. маја 2016.године.

Наше удружење које ради у Србији и кога чине бивши ратни команданти и борци војске и полиције као и носиоци цивилних структура ствараоца Републике Српске који су углавном грађани и претежно живе на територији Србије посвећено је у потпуности држави и народу с обе стране Дрине. Стога, изузетно ценимо сваки напор који води очувању и стабилности Републике Српске, посебно кад долази у овако важном тренутку и то са највишег нивоа српске власти без чије снажне и безусловне подршке нема опстанка народа у Републици Српској.

Искрено верујемо, без обзира на све притиске, пред којима је изложен српски народ, бивши ратни комнданти и борци Србије и Републике Српске и посебно актуелно руководство и Србије и Републике Српске, да ћете такву снажну подршку Републици Српској давати и у времену пред нама, јер ће се без обзира на исход суботњих протеста, притисци од стране наших заједничких непријатеља, и наставити и повећавати. Тога смо се свесни и тога се не бојимо, што сматрамо да смо више пута показали бранећи српски народ, и зато у таквој борби и одговорности за Републику Српску какву сте данас показали, рачунајте на нашу пуну подршку.

С поштовањем

Председник удружења ЧАСТ ОТАЏБИНЕ
Генерал Родољуб Анђић