Отворено писмо високом представнику Валентину Инцку

Многи ће сматрати да је с једне стране претенцизно a с друге стране тешко на примерен начин јавно писати садашњем високом представнику у БиХ, и обраћати му се са ”поштовани господине”, ипак, обратићемо се и почети писмо на тај начин:
Поштовани Високи представниче, господине Валентине Инцко,

Просто је невероватно да нећете да престанете третирати Србе као злочинце и најглупље становнике Балканског полуoстрва.

Да ли знате да има Срба који умију читати? Да ли Вам је познато да Уставни Суд БИХ већ 11 година није легитиман? Да ли знате или сте чули да постоји негдје неки Суд који данас важи, а сутра не, и тако у недоглед? Да ли постоји Суд чије су одлуке у 50% случајева легитимне, а осталих 50 % нису? Дa ли сте свесни да сте вашим деловањем као ВП тај исти Суд навели дa крши људских права? Да ли знате да су последицe таквих одлукa да пресуде Европског Суда за људска права које су као што знате обавезујуће за цивилизовани свет, у Босни баш ништа не значе. С тога Вам предлажемо да на ефикасан начин и у духу закона и законисти одлуке овог и оваквог суда ставите ван снаге, те донесете ултимативни рок за избор новог Уставног Суда по принципу 2+2+2 гдје би се предсjедник мијењао сваких шест мјесеци, а његов глас би врједио дупло при нерјешеном исходу гласања, уз обавезан институт заштите националног интереса.
Да ли амбасадора Руске Федерације ствљате у контекст шпекулација, и што га у складу са намерама „еминентних“ бошњачких кругова Русију јавно дискфаликујете, зато што, како они кажу, Русија помаже православље. Знамо одговоре господине ВП и сигурни смо у складу са стогодишњом традицијом Србоцида на овим просторима, да није актуелних геополитичких промена у свету, Ви би сте са Вашим менторима, уместо да мирите овдашње народе и дајете им равноправни третман, већ одавно урадили ствари које би запалиле Балкан. Са жељом да доведете до нових прекрајања граница по опробаном евро атлантистичком принципу који спроводите и који гласи: што мање Срба и што мање њихове територије.
Свесни смо да Вам додатну нервозу уноси храброст и истрајност предсједника Додика што вашу улогу обесмишљава, а истовремно што он својим деловањем уједињује Српски корпус и маргинализује оне који су подлегли уцјенама и претњама. Да буде још лошије по Вас и Ваши штићеници Бошњаци губе стрпљење па Вас називају узурпаторском власти, да нас погрешно не схватите постоје ствари око којих се сви слажемо.
Познате су нам флоскуле по којима је и наше удисање ваздуха представља континуитет Велико-српских идеја или неких претензија ка другима, па Вас јавно молимо да нам изложите бар једну идеју или поступак по коме Срби могу бити биолишки присутни на својим огњиштима. Не брините, ми знамо да су услови под којима треба да живе Срби у Босни још давно написани у Клерофашистичком пројекту који треба да се спроведе до краја, односно како Срби не треба више уопште да живе. Ви добро знате да је политика двоструког аршина и само њихове истине, коштала многе Јевреје, Роме и Србе највећег етничког чишћења у XX вијеку. Монструозне подвале светској јавности да се жртва прогласи злочинцом наплаћиване у континуитету животима Срба је процес који је требао престати мировним споразумом и уплитањем цивилизоване Европе коју баш ви представљате, а не да поново распирујете мржњу и призивате сукобе.
С тога нам високи представниче не пријeтите и не тражите где су тачке око којих нема компромиса. Од када је Срба и православља, крст часни и крсна слава увијек су били важнији и од огњишта и од сребрењака, а Бога ми, и од главе.

Бања Лука, 05.09.2016.год За Удружење ЧАСТ ОТАЏБИНЕ
Предсједник, генерал Родољуб Анђић