Озбиљно (не)деловањe руководства СДС-а угрожава будућност Републике Српске

Саборност, јединство, одлучност, храброст, патриотизам, државотворност – синоними су који су красили Српску Демократску Странку - СДС, у бескомпромисној борби за одбрану српског народа почетком деведесетих година на челу са својим првим председником Радованом Караџићем и осталим руководиоцима, окупљеним око темљних вредности које су у отаџбинско-одбрамбеном рату изродиле Републику Српску - данас за већину нас свету творевину српског народа с леве обале Дрине.

25 година касније, када се Република Српска суочава са највећим изазовима и притисцима
од свога постанка, и када је више него икад потребан национални конзенсус, јединство, одлучност, храброст и превазилажење сваких политичких разлика, како би се све странке и појединци окупили у одсудној одбрани најмлађе српске државе - СДС се претворио у сушту супротност свега онога што је некад представљао!

Није у питању више ни срамота, ни углед странке, ни некадашњег руководства и прослављених првих стваралаца, ни вређање десетина хиљада српских жртава који су своје животе уградили у темеље отаџбине и њихово поновно убијање, у питању је суштински опстанак државе јер СДС као највећа опозициона странка у Републици Српској и као директни учесник у власти БиХ, путем свога руководства и најистакнутијих појединаца на функцијама стаје отворено на страну највећих противника и непријатеља државе и народа?!

Да није тужно и веома опасно, било би смешно са довољно материјала за озбиљну психијатријску анализу случаја без преседана у ком се догодило да некада најнационалнија српска странка постаје главни политички ослонац политике Бакира Изетбеговића, правећи компромисе који нас могу коштати државе. Деловање руководства СДС и његових сателита у Савезу за промене су у појединим моментима толико антисрпске да и сам млађи Изетбеговић има јавно само речи хвале за ову политику.Његов отац бар није хвалио Србе. А разлике у мишљењу о нама, и према нама, од њих двојице никад није било. Зато не разумемо како похвале онога који сања да доврши и спроведе исламистичку визију свога оца на терет српског народа, не могу да ”тргну” и освесте заблудело руководство СДС-а, или бар довољно ”протресе” честите појединце у бази странке, јер бар они знају да те ”добре” речи осведоченог непријатеља само могу донети лоше догађаје за наш народ.

Зато се браћо Срби из СДС-а хитно дозовите памети и не лупетајте о томе како наводно неодговорно руководство СНСД-а односно Председник Републике Српске својом политиком воде до сукоба и рата. Не замењујте тезе јер управо је одлучном политиком председника Додика заустављен процес рушења државе и показано достојанство и одлучност с којима смо се некад толико поносили, а данас их нема ни на видику. Окрените се зато себи и свом народу и саберите се сви заједно у јединственом српском националном политичком корпусу!

Као први корак на том путу оградите се и прозовите јавно политику главног инспиратора ратних сукоба у БиХ протеклих 25 година - СДА и Бакира Изетбеговића - вашег партнера у власти<, не пристајте више ни на један договор с непријетељима док у потпуности не буде уважавао све елементе Републике Српске по изворном Дејтону! Све! Толико за почетак, ни мање, ни више! Мислисли сте ваљда да је њему само проблем наше име или наша слава и да не би ишао даље!? Варате се господо, па пошто су Вам свима пуна уста изворног Дејтонског споразума, не заборавите да сте га баш Ви таквог стварали и за њега се борили, зато данас бар њега достојанствено браните!

Покажите да је у Вама остало још части, храбрости и достојанства у одбрани свога народа и да ни једна функција, ни једна количина новца или моћи не сме бити стечена на штету сопственог народа и државе. Будите сигурни да ће Ваш надамо се што скорији политички заокрет, повратак себи и државотворној и једног дана самосталној Републици Српској, народ знати да цени, као што Вам исти тај народ ни историја неће опростити ако наставите да сарађујете са онима који нам свима раде о глави.

За „ЧАСТ ОТАЏБИНЕ“
Јован Н. Шиповац