Срећан велики празник! Сретење Господње!

Празник кад је Богородица увела Христа у храм заветни да га дарује Богу, дан када се први пут наш Спаситељ срео са људима.

Дан када је на збору у Орашцу почела вођена Вождом прва српска револуција против окупатора, која још увек траје, и дан када је у Крагујевцу, у срцу Шумадије, усвојен Сретњески устав, модеран и напредан толико да је био сметња (не)пријатељима нашим западним.


Сретење Господње је дан државности наше мајке Србије и дан наше Војске Србије - славног чувара традиције свих српских војника, ратника и добровољаца.

Србија је и наша мајка и матица али је Србија једнако и Косово и Метохија, и Република Српска, и Црна Гора, и Српске крајине, и свака стопа на земаљском шару где год је српска традиција и српска култура, где год су српски гробови и српска нејач, где су српска дела и трагови, Србија је свуда где год куца срце Србиново, где год се српски језик и песма чују.


Србија је наша ОТАЏБИНА, Србија је наша ВЕРА православна, СРБИЈА је и у свакој молитви нашој, у свакој литургији монашкој, у сваком храму Господњем, у свим мислима и делима што чинимо на земљи, на радост брата свога, а у славу Творца нашег.

И зато не брините, Србија није ничија прћија, ничија својина, ничији предмет за поткусуривање да је неко може данас узети себи, лако уништити или умањити њену историјску вредност, јер Србија је Божије дело, наша историја и наша будућност и својина народа српског.

Зато, само сложно и у љубави идемо одлучно даље, на Сретење и уз Божју помоћ.

УДРУЖЕЊЕ ЧАСТ ОТАЏБИНЕ