Само ви радите свој посао!

Учени да током Великог поста увијек застанемо и сјетимо се савјета: ''Увијек се радујте, непрестано се молите, за све благодарите'', тако се и ми радујемо ономе што је неспојиво са здравим разумом.

- Знамо да вам не смета што су нам одсјецали главе и са њима играли лопте.
- Знамо да вам не смета што су нам силовали мајке, сестре, кћерке.
- Знамо да вам не смета што су убијали људе своје националности и зато оптуживали нас.
- Знамо да вам не смета што су нас осудили 1500. година робије без прибављања нити једног валидног доказа, да нити једног.
- Знамо да вам не смета што су готово све виђеније Србе осудили за нешто, са тендецијом да наставе са истом праксом.
- Знамо да вам не смета што Дејтонски споразум мијењају како им пада на памет.
- Знамо да вам не смета што обавезујуће пресуде Међународног Суда за људска права у Сарајеву немају апсолутно никакву снагу ни тежину, за разлику од цијелог цивилизованог свијета.
- Знамо да вам не смета што сте државној заједници два ентитета РС и Федерацији БиХ уставне надлежности промијенили 70 пута.
- Знамо да вам не смета што дописују међународни уговор и инструменте за његову противправну ревизују мимо било каквих правила.
- Знамо да вам не смета да било шта урадите за новце.
- Знамо да вам не смета оставити прошлост далеко иза нас и тако се одрећи најсвјетлијег дијела наше историје.
- Знамо да вам не смета што у неуставном Суду одређујете кога ће нелегалне судије од Срба довести пред Суд неправде.
- Знамо да вам не смета што међу вама има лажова, дезертера, фалсификатора, хомосексуалаца, курви и профитера.

Готово смо сигурни да знате да су ваши прваци дали позамашне паре Бакировим кадијама, како би дошли у позицију да буду на слободи. Па тако када неко од њих нешто затражи они то чим прије ураде како не би давали још пара. Да ли су се икада запитали шта ће они који се нису бавили профитерством за вријеме рата? Да ли је то разлог што су вама Суд и Тужилаштво прихватљиви? Имате ли довољно новца да поткупите све у Алијином Калифату? Да ли је ваша документована сексуална назадност разлог да продате дулуме земље за које су давали животе највећи синови нашег народа? Готово је несхватљиво да за мизерну Сорошеву ситнину пишете неистине за официре који представљају насљеднике Војводе Мишића. Те величине су биле и сада представљају свјетлост у тмини нечастивог. Несретном плаћенику из Требиња опрости Боже, а да ли ће народ - видјећемо. Наравно, када је неко недорастао у крају кршних горштака ми можемо само препоставити какав комплекс се одњеговао. Ниједна ствар није случајна на кугли земаљској, па ни Ви, јер Ви постојите као би православни вјерници разумјели поруку „Човјекољубље без човјекоугодништва“.

Готово је немогуће, али ми ћемо хвала Богу да се помолимо и опростимо Вам све ово јер смо поносни што нисмо дио Вас и ваших мјерила вриједности. Знате ли да сте скренули са Христова пута, јер Република Српска је Божије дјело која је настало против воље свих безбожника овога свијета? Требали би да знате да свакодневно дјеловање против институција вољене нам Републике, није дјеловање против некога како то Ви желите да представите, већ суицид тј. јерес. Зато желимо да Вам на крају наше молитве кажемо које је најважније правило Великог поста – памтити због чега постоји тај период.

Велики пост је – вријеме усредсређеног очекивања Свјетлог Христовог Васкрсења. Очекивања дјелатног: заједно са Господом ми се трудимо да прођемо четрдесет дана поста, заједно са Господом ћемо прићи Лазаревој гробници, заједно са Господом ћемо ући у Јерусалим, слушаћемо Га у храму, причестићемо се заједно са Апостолима на Његовој Тајној Вечери, проћи ћемо за Њим Крсним путем, са Мајком Божијом и највољенијим Христовим апостолом Јованом ћемо туговати на Голготи... Коначно, заједно са мироносицама ћемо прићи отвореном Гробу и поново и поново доживљавати радост: Њега овдје нема. Република Српска ће дочекати Христово Воскресеће!

Зато Ви само радите свој посао, радили су га и прије Вас над многим јамама. Ако нисте схватили питајте ђеда из Пребиловаца каква је работа у питању. Ми се радујемо што смо у колони старца Вукашина, без имало гордости!

У Београду, 06.03.2016.љ.г Одбор Оснивача Удружења „ЧАСТ ОТАЏБИНЕ“