Докле нас води мржња

Република Српска и њен опстанак доводе се у питање, не толико због непријатељских потеза колико због наших, српских представника у заједничким институцијама Босне и Херцеговине, којима је лични интерес изнад свега, каректерисан мегаломанијом и бахатошћу. Њихова мржња ескалирала је до тих размјера да је љубав према отаџбини, према Републици Српској минијатурна у односу на мржњу према предсједнику Републике Српске. Поставља се питање, зашто? Одговор је врло једноставан. Сваки пројекат има свој циљ, начин извођења односно извођаче и цијену. Наравно да је свима јасно да је пројекат исламске државе написан у Алијиној „декларацији“, извођачи се мијењају од одреда „Ел муџахир“ до неуставних дјелатника који су запослени у заједничким органима.

У посљедње вријеме постоји све више назнака које показују да се увелико ради на рушењу Републике Српске и те назнаке се не би смјеле игнорисати, јер онај ко у њима не види опасност и багателише их, сигурно је дио тога рушилачког сценарија. Центри за рушење Републике Српске су распрострањени по свијету, односно на Западу, али један од кључних центара за нестанак Републике Српске налази се у Сарајеву. У готово свим наведеним центрима је дефинисано да ако се успије склонити Милорад Додик са политичке сцене задатак ће бити завршен и енормне ставке из обећања осигуране. Због тога се разноразним демагошким флоскулама, дезиформацијама и готово свим, познатим методама специјалног рата, маскирају задаци и преносе фабриковану мржњу на најниже слојеве друштва.

Будући да константно потенцирају да им је битно очување Републике Српске и негирају мржњу према предсједнику Републике Српске и завјеру против тренутне власти у Републици Српској како је могуће да гласају за Закон о кажњавању за негирање геноцида. Да не говоримо о пијетету према човјеку који четврт вијека није сахранио сина. Срамота нас је и да причамо, пишемо о тој бруци. Људи који су на простор Српске дошли са кесом ствари, сада су милионери, да не заборавимо имају највеће плате у БиХ, причају о плати. Не постоји већи бол од онога, када родитељ сахрани дијете, зато поручујемо тзв. министру да престане са идиотлуцима. Досадашње грешке смо им праштали, али овај пут захтјевамо њихово кажњавање. Органи власти у Републици Српској морају да процесуирају појединце у заједничким институцијама због угрожавања националног интереса.

Јасно је да Бакир Изетбеговић покушава преко српских представника, да нас уплаши својим мјерама, али овим путем му поручујемо да његове методе не могу пољуљати нити уплашити оне који су већ једном бранили Републику Српску! За српски народ Сребреница јесте злочин, али никада неће бити геноцид. Нећемо дозволити да се српски представници који гурају Републику Српску у безнађе извуку подношењем оставке, већ морају да буду кажњени за недјела. Морамо стати у крај онима који наносе штету Републици Српској. Позивамо опозиционе лидере и представнике у органима БиХ на оданост Републици Српској, позивамо их уколико су уцијењени да раде против Републике Српске да одмах дају оставке. Поред њих позивамо и све грађане Републике Српске да се удруже за опстанак Републике Српске, јер ће нас у супротном проклињати кости у гробовима погинулих бораца. Сигурни смо да се ништа неће мијењати без конкретизовања ствари, зато предлажемо Скупштини и Влади да на првим сједницама крену у реализацију, односно именовање Министра одбране и Министра иностраних послова!

Одбор оснивача
Удружење „ЧАСТ ОТАЏБИНЕ“